Mezolith Βιβλίο 1

Μια όμορφη ιστορία. Μια άψογη έκδοση.
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Mezolith Βιβλίο 1: Όνειρα Και Εφιάλτες Στην Εποχή Του Λίθου

WriterBen HaggartyArtistAdam BrockbankPublisherJemma Press

Το 2010, η Βασιλεία όχι μόνο είχε γράψει ένα πολύ όμορφο review για την original έκδοση του ΜEZOLITH, αλλά είχε πάρει και μια μίνι συνέντευξη από τους δημιουργούς! Διαβάστε λοιπόν το review της που είναι πλήρες και επιστρέψτε εδώ να σας πω και εγώ τα λίγα, αλλά πολύ σημαντικά για την ελληνική έκδοση.

Το κάνατε; Ωραία. Στο πρώτο, λοιπόν, βιβλίο του MEZOLITH από τη Jemma Press θα βρείτε 90 έγχρωμες σελίδες, με εξαιρετικά τυπωμένα χρώματα σε όμορφο βαρύ χαρτί. Η ποιότητα της εκτύπωσης, όχι μόνο δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την original, αλλά όπως συμβαίνει σε πολλές ελληνικές εκδόσεις ξένων comics, είναι και καλύτερη.

Η μετάφραση έχει γίνει από τη Βασιλεία Βαξεβάνη, που όχι μόνο κατέχει την αγγλική (sic), αλλά είναι μεγάλη fan του Ben Haggarty, ως επαγγελματία αφηγητή (καθώς και η ίδια είναι επαγγελματίας αφηγήτρια), και φυσικά, εφόσον διαβάσατε το review της, καταλάβατε ότι αγαπάει (δικαίως) και το ίδιο το comic. Συνεπώς, ο σεβασμός και επαγγελματισμός στην μετάφραση είναι φανερός και το αποτέλεσμα απλά φυσικό.

Στο σύνολο του, δεν είναι μόνο ένα όμορφο comic, για να έχετε στην συλλογή σας αν σας αρέσουν τα short stories, οι μύθοι και η αφήγηση, αλλά και μια κορυφαίου επιπέδου έκδοση.