Inhumans Vs X-Men #4

Μια ενδιαφέρουσα ανατροπή είναι καλύτερη απ' το τίποτα...
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Inhumans Vs X-Men #4

WritersJeff Lemire, Charles SouleArtistJavier GarronPublisherMarvel Comics

Μετά από τέσσερα τεύχη και αρκετές κατάρες που προηγήθηκαν, όσον καιρό η Marvel προμόταρε το event που φέρνει σε σύγκρουση τους Inhumans και τους X-men, επιτέλους μπορώ να πω, για πρώτη φορά μέσα σε όλο αυτό το διάστημα, ότι νιώθω έκπληκτος. Και μάλιστα ευχάριστα έκπληκτος, με το φινάλε του τέταρτου τεύχους να υπόσχεται μία ανατροπή, την οποία και δεν θα προδώσω για αυτούς που ακόμη έχουν ελπίδα για αίσια και λογική έκβαση των γεγονότων που ακολουθούν.

Σε πλήρη αντίθεση, όμως, το υπόλοιπο τεύχος περιγράφει ό,τι ακριβώς έχουν υποσχεθεί τα solicits. Οι Inhumans δραπετεύουν από τη φυλάκη, ο Mosaic καταλαμβάνει το σώμα του Magneto και μαθαίνει τα σχέδια των X-Men, ενώ παράλληλα τα μέλη της υπερομάδας των μεταλλαγμένων παραμένουν αδρανή (και out of character), προσπαθώντας να βρουν τρόπους για να εξουδετερώσουν το Terrigen Cloud.

Τo σχέδιο του τεύχους αναλαμβάνει ξανά ο Javier Garron, ο οποίος παραδίδει ένα απογοητευτικό οπτικό αποτέλεσμα, και παράλληλα μου δημιουργεί μια τάση σε κάθε σελίδα να αποφεύγω να κοιτάξω τους χαρακτήρες στα κακοσχεδιασμένα χαρακτηριστικά του προσώπου.

To μόνο θετικό που μπορώ να δώσω σε όλο το INHUMANS VS X-MEN, αν και εξακολουθεί να κινείται στην μετριότητα, είναι ότι είναι ένα επίπεδο καλύτερο και από τα δύο hero vs hero events που προηγήθηκαν, το 2016, και αυτό για κάποιους μπορεί να είναι παραπάνω από αρκετό.