Green Arrow #27

Truth, justice, and the American way
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Green Arrow #27

WriterBenjamin PercyArtistJamal CampbellPublisherDC Comics

Ο Green Arrow συνεχίζει τον πόλεμό του εναντίον του Ninth Circle, αυτή τη φορά με τη βοήθεια του Flash. Παρ’ όλα αυτά, οι ακραίες μέθοδοί του θα τον φέρουν σύντομα αντιμέτωπο με την Wonder Woman. Οι δυο τους θα πρέπει να ξεχάσουν γρήγορα τις διαφορές τους και να συνεργαστούν για να αποτρέψουν τα σχέδια της οργάνωσης για παγκόσμια κυριαρχία.

Το GREEN ARROW #27 συνεχίζει να κρατά ψηλά τον πήχη, προσφέροντάς μας μια ενδιαφέρουσα ιστορία, με συμπαθητικούς πρωταγωνιστές και ωραία μηνύματα για την αλήθεια, τη δικαιοσύνη και… τον Αμερικάνικο Τρόπο. Οι διάλογοι είναι καλογραμμένοι και υπάρχει αρκετή χημεία μεταξύ των κεντρικών χαρακτήρων. Σε γενικές γραμμές, το comic διατηρεί έναν πιο ώριμο τόνο από το τυπικό comic της mainstream βιομηχανίας και υπάρχουν μια-δυο ωραίες ανατροπές, που καταφέρνουν να εντυπωσιάσουν τον αναγνώστη.

Το σχέδιο μπορεί να φαντάζει λίγο “καρτουνίστικο”, αλλά μου άρεσε αρκετά. Αυτό συνέβη κυρίως λόγω του άψογου συνδυασμού των σκίτσων με τα χρώματα. Οι απεικονίσεις της Wonder Woman, αλλά και του Green Arrow, ήταν ωραίες, ενώ ιδιαίτερα χορταστικά ήταν και τα καρέ της ιστορίας που διαδραματίζονταν τη νύχτα.

Ο Νίκος Τραγγανίδας μου είχε πει εδώ και πολύ καιρό να ξεκινήσω να διαβάζω τις ιστορίες του Green Arrow και, τελικά, είχε δίκιο. Το GREEN ARROW #27 ήταν ένα ενδιαφέρον τεύχος, το οποίο με κέρδισε. Αν και σίγουρα δεν μας έδωσε κάτι τρομερά πρωτοποριακό ή επικό, ήταν μια αξιόλογη δουλειά, την οποία θα πρότεινα σε όλους τους fans των superhero comics.