Groo: Play Of The Gods #1

O Groo επιστρέφει!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Groo: Play Of The Gods #1

Writer/ArtistSergio AragonésPublisherDark Horse Comics

Μετά από δεκαετίες ολόκληρες ανάγνωσης comics, ομολογώ πως ποτέ δεν είχα καταφέρει να διαβάσω τις περιπέτειες του γνωστότερου δημιουργήματος του Sergio Aragonés. Φυσικά, γνώριζα για τον Groo, τον “ιδιοφυή” βάρβαρο πολεμιστή, δεξιοτέχνη του σπαθιού, αλλά δεν είχα διαβάσει πραγματικά κάτι δικό του.

Ποτέ δεν είναι αργά κι έτσι κάνω την αρχή με το PLAY OF THE GODS, ένα mini-series τεσσάρων τευχών, το οποίο αναφέρεται, φυσικά, στις θρησκείες. Το βασίλειο της Iberza κατακλύζεται από ξένους, που φτάνουν εκεί για να ξεφύγουν από τη λαίλαπα ονόματι Groo. Μαζί τους φέρνουν και τις θρησκείες τους, κάτι που ενοχλεί την επίσημη λατρεία του Diothos. Έτσι, γίνεται ένας διωγμός των αλλόθρησκων κι εκεί… καταφτάνει ο Groo. Ψάχνοντας για το καλύτερο cheese dip στον κόσμο μπαίνει στο πλοίο της εξορίας (ναι, αυτός είναι ο Groo!)

Για το σχέδιο δεν έχω να πω πολλά. Γνωστός Aragonés. Καρτουνίστικο, λεπτομερές, αστείο. Το να το κοιτάς είναι απόλαυση. Από σεναριακής άποψης, χωρίς να έχω διαβάσει κάτι άλλο, το PLAY OF THE GODS μου άρεσε. Μπορεί να είναι λόγω της θρησκευτικής σάτιρας, μπορεί να είναι τα στάνταρ επίπεδα του Groo, εγώ, πάντως, γέλασα.

Αναμένουμε τη συνέχεια, ελπίζοντας ο ήρωας να βρει το καλύτερο cheese dip στον κόσμο…