Batman: The Murder Machine #1

Ένα από τα καλύτερα superhero comics των τελευταίων μηνών

Θα ξεκινήσω αυτό το άρθρο με λίγη ευγνωμοσύνη: Να ‘ναι καλά το DARK NIGHTS: METAL, που έχει τόσους κακούς Batman, για να μην ξεμένουμε κι εμείς οι συντάκτες από υλικό για κριτικές!

Το BATMAN: THE MURDER MACHINE #1 δεν ανοίγει καλά για τον Cyborg, καθώς καλείται να υπερασπιστεί το αρχηγείο της Justice League από έναν μυστηριώδη εχθρό που μοιάζει με τον Batman. Καθώς εκτυλίσσεται η μάχη, μαθαίνουμε περισσότερα για τον εισβολέα, ο οποίος μας πληροφορεί ότι προέρχεται από έναν παράλληλο κόσμο, στον οποίο ο Alfred πέθανε από τον Bane, με αποτέλεσμα σιγά-σιγά ο Batman να τρελαθεί και να γίνει μια… murder machine! Μπορεί, λοιπόν, ο κανονικός Batman να έχει θάψει τον Superman, τον εαυτό του και καμιά δεκαριά Robins, αλλά γενικά είναι λίγο ευαίσθητος όταν πεθαίνουν πατρικές φιγούρες και τότε είναι που φτάνει στα άκρα. (Την πρώτη φορά που συνέβη, αποφάσισε να ντυθεί νυχτερίδα και να σώζει κόσμο, τη δεύτερη να σφάξει όλη την Justice League.)

Το τεύχος αυτό, που λειτουργεί συμπληρωματικά στην βασική σειρά του METAL, είναι ένα από τα καλύτερα superhero comics που έχω διαβάσει αυτόν τον καιρό. Η ιστορία και η δράση ήταν άρτια δομημένες, το origin story του cyborg Batman είχε πολύ ενδιαφέρον, και κάθε χαρακτήρας είχε τον ρόλο του. Ο Batman της παράλληλης διάστασης και η ομάδα του ήταν απολαυστικά σατανικοί, ο Cyborg απελπιστικά ηρωικός και ο Alfred πότε το ένα, πότε το άλλο.

Ένα comic, όμως, δεν είναι τίποτα χωρίς το artwork του. Εδώ, ο Federici μας παραδίδει μια εξαιρετικά προσεγμένη δουλειά. Το ρεαλιστικό σχέδιο, σε συνδυασμό με τα σκούρα χρώματα του Brad Anderson, πλαισιώνει πολύ όμορφα τον σκοτεινό χαρακτήρα της ιστορίας των Frank Tieri και James Tynion IV. Απ’ ό,τι φαίνεται, λοιπόν, ο Tynion ξέρει καλά να επιλέγει artists για τη δουλειά του (αυτό το γράφω για να καλοπιάσω τον Μιχάλη Διαλυνά).

Το BATMAN: THE MURDER MACHINE #1 είναι ένα πολύ ωραίο comic, το οποίο αξίζει τον χρόνο και τα χρήματά σας, ειδικά αν είστε fans του METAL. Δεν έχω διαβάσει ακόμα το RED DEATH #1 με τον Flash-Batman, αλλά ελπίζω όλα τα υπόλοιπα τεύχη με τους super-villains να είναι το ίδιο υπέροχα!