Sherlock Frankenstein And The Legion Of Evil #1

Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Sherlock Frankenstein And The Legion Of Evil #1

WriterJeff LemireArtistDavid RubinPublisherDark Horse Comics

To BLACK HAMMER είναι ένα από τα καλύτερα comics που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή εκεί έξω. Λόγω της επιτυχίας του, η Dark Horse αποφάσισε να επεκτείνει το σύμπαν του, με ένα mini series που στρέφεται γύρω από τον μεγαλύτερο villain του: τον Sherlock Frankenstein.

Είμαστε στον καιρό πριν η Lucy μεταφερθεί στη Black Hammer Farm, ενώ ψάχνει τι απέγινε ο πατέρας της. Η απελπιστική έλλειψη στοιχείων την οδηγεί στο Spiral Asylum for the Criminally Insane (y’know, Arkham). Αφού δεν μπορεί να βγάλει κάποια άκρη με τους Heroes, ίσως βρει κάτι ανάμεσα στους Villains.

Εκεί συναντάει ένα θύμα-εκβιαστικό υποτακτικό του Sherlock, όμως η μεγάλη αποκάλυψη έρχεται τυχαία, από κάποιον άλλο έγκλειστο. Το πρόβλημα; Πολύ πιθανόν απλώς να της λέει ψέματα.

Το μεγάλο πλεονέκτημα αυτής της σειράς, όπως και της αρχικής, είναι η ανθρώπινη διάσταση που βγαίνει από τους χαρακτήρες. Η παρουσία της Lucy στη φυλακή επιτρέπει στον Jeff Lemire να δείξει τα “ανθρώπινα απομεινάρια” παλιών Heroes και Villains.

Το σχέδιο του David Rubín ας το χαρακτηρίσουμε “ιδιαίτερο”. Εμένα δεν μου άρεσε. Τεράστια panels και λίγες λεπτομέρειες παραπέμπουν στην απλοϊκή τεχνοτροπία που έχουν τα παιδικά comics. Κάτι που επικυρώνεται και από τα απαλά χρώματα που χρησιμοποιούνται.

Με λίγο ακόμα BLACK HAMMER, το μόνο που μας στεναχωρεί ουσιαστικά είναι ότι η σειρά θα έχει λίγα τεύχη!