Atomic Robo: The Spectre Of Tomorrow #1

Atomic Robo 101
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Atomic Robo: The Spectre Of Tomorrow #1

WriterBrian ClevingerArtistScott WegenerPublisherIDW Publishing

Ο Atomic Robo, το αυτόβουλο ρομπότ που δημιούργησε ο Nikola Tesla, αναβιώνει την Tesladyna για καλό σκοπό, στην έρημο του New Mexico. Αυτός και οι φίλοι έχουν δείξει ότι αντέχουν σε πολλές κακουχίες, αφού θριάμβευσαν ενάντια σε ένα κάρο τέρατα και τρελούς επιστήμονες κατά την πάροδο του καιρού. Όμως, δεν ξέρουμε κατά πόσο είναι έτοιμοι για να αντιμετωπίσουν την ύστατη (προσωρινά) για εκείνους nemesis: την Homeowners’ Association.

Κάθε άλλο παρά κακό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το δημιούργημα των Brian Clevinger και Scott Wegener, μιας και μόνο με μια ματιά προσφέρει ένα ευχάριστο feeling. Γεμάτο με κωμικά στοιχεία, στιβαρή και παράλληλα αστεία εικονογράφηση, αφηγείται ευρηματικά και ανάλαφρα την ιστορία, δίχως να “σκαλώνει” σε διάφορα σημεία. Η παλέτα χρωμάτων, καθώς και τα σκίτσα σε κάνουν να νομίζεις πως βλέπεις cartoons του Nickelodeon ή του Cartoon Network, χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι κακό. Το χιούμορ τοποθετείται στα σωστά μέρη και την κατάλληλη χρονική στιγμή, με τρόπο που υποστηρίζει το δράμα της ιστορίας, χωρίς να το υπονομεύει.

Σε γενικές γραμμές μιλάμε για μικρή σε διάρκεια σειρά που θα μπορούσε κανείς να πει εύκολα πως λειτουργεί ως “Atomic Robo 101” προκειμένου να εισάγει νέους αναγνώστες στο franchise.