Turok #4

Not your father’s dinosaur hunter
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Turok #4

WriterChuck WendigArtistÁlvaro SarrasecaPublisherDynamite Entertainment

Εάν θυμάστε τη δεκαετία του ’90, ή ακόμη καλύτερα αν ήσασταν παιδία εκείνη την περίοδο, είναι πολύ πιθανό να γνωρίζετε το video game του Nintendo 64, TUROK: DINOSAUR HUNTER. Σε εκείνο το παλιό παιχνίδι, ο παίκτης είχε τον ρόλο ενός Ινδιάνου time traveler, ο οποίος έπρεπε να σταματήσει έναν μοχθηρό ηγεμόνα από την απόκτηση ενός χαμένου artifact.

Εν έτη 2017, το Turok ξαναγίνεται comic, (κάτι που έχει συμβεί ξανά τρεις-τέσσερις φορές στο παρελθόν), αλλά με διαφορετική πλοκή. Σε αυτή την περίπτωση, λοιπόν, ο Turok αιχμαλωτίζεται από αιρετικούς, στρατολογείται από επαναστάτες, και μπλέκει σε μια αναζήτηση που θα ρίξει φως στο παρελθόν του.

Ένα comic που δείχνει ξεκάθαρα τις καταβολές του, μια και το artwork φαίνεται από μακριά πως έχει σχέση με άλλα comics της Dynamite. Κατά την προσωπική μου άποψη, η σκηνοθεσία είναι έχει αρκετό ενδιαφέρον και ο Sarraseca δείχνει να έχει κάνει καλή δουλεία σε ότι σχετίζεται με το χρώμα και τα σκίτσα. Από εκεί και πέρα, η πλοκή εξελίσσεται ομαλά με μερικά back and forth στο χρόνο, καθώς αρχίζει να ξεδιπλώνεται η ιστορία σχετικά με το τι συμβαίνει ως τώρα.

Το συγκεκριμένο τεύχος δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί must-read, αλλά ενδέχεται στα επόμενα τεύχη να αποδειχτεί η αξία της σειράς.