Rasputin: The Voice Of The Dragon #1

Εξίσου απολαυστικό, με ή χωρίς Boney M στο mp3 player!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Rasputin: The Voice Of The Dragon #1

WritersMike Mignola, Chris RobersonArtistChristopher MittenPublisherDark Horse Comics

Μπήκα στο club των φανατικών του HELLBOY σχετικά πρόσφατα, αλλά έχω εθιστεί. Ο Mignola δεν το ξέρει, αλλά πρέπει να βγούμε για μπύρες και να τα πούμε. Όσοι ανήκετε σε αυτό το club, θα ξέρετε την ιστορία του Hellboy, πώς οι Ναζί τον βρήκαν με τη βοήθεια ενός σκοτεινού Ρώσου, γνωστού και ως Rasputin. Όσοι δεν ξέρετε από HELLBOY, α) να μάθετε για να μην την πατήσετε σαν κι εμένα και β) δεν πειράζει γιατί αυτό το τεύχος είναι ξεκάθαρο, ακόμη και χωρίς να “πιάσετε” όλες τις εσωτερικές αναφορές.

Στο THE VOICE OF THE DRAGON #1, μαθαίνουμε πώς ο Rasputin κατέληξε να συνεργάζεται με τους εχθρούς της μητέρας Ρωσίας, μέσα από την αναζήτηση ενός καθηγητή που παρακολουθεί τα κρυπτογραφημένα μηνύματα των Γερμανών.

Δεν είναι η καλύτερη δουλειά του Mignola. Έχει λίγο παραπάνω κουβέντα για να μας εξηγήσει τί συμβαίνει και ο ρυθμός δεν είναι ο συγκλονιστικότερος. Αλλά αυτές οι πρώτες σελίδες σε κάνουν να θες να βουτήξεις σε έναν κόσμο γεμάτο αποκρυφισμό και μαγεία και αυτό ξέρει να το κάνει καλά, μαζί με τον Roberson (iZOMBIE), με τον οποίο και έχουν συνεργαστεί ξανά. Περιμένω ότι τα επόμενα τεύχη θα είναι χορταστικά.

Το σχέδιο του Mitten είναι Mignola-like όπως αρμόζει αλλά έχει κάτι που το κάνει αποκλειστικά δικό του και είναι όμορφο να το βλέπεις. Βάλτε Boney M δυνατά, πάρτε το τεύχος και απολαύστε το.