Batman #41

Ένα ενδιαφέρον premise
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Batman #41

WriterTom KingArtistMikel JaninPublisherDC Comics

Η Poison Ivy κατάφερε να έχει υπό τον έλεγχο της όλο τον πληθυσμό της Γης, με μοναδικές εξαιρέσεις τον Batman και την Catwoman.

Ας αφήσουμε στην άκρη το πόσο υπερβολικό είναι το παραπάνω και πόσο τεράστια απειλή κατάφερε να γίνει η Ivy, καθώς είναι ένα ενδιαφέρον premise, μέσα από το οποίο μπορεί να αναδείξει διάφορα θέματα και χαρακτηριστικά του run του. Ήδη το πρώτο τεύχος από το 3-part arc καταφέρνει να είναι ένα συναρπαστικό ανάγνωσμα, ξεκινώντας με έναν παρανοϊκό Bruce να τρέχει στην σπηλιά του, χωρίς να έχουμε εικόνα του τι συμβαίνει. Ο Tom King κρατάει τον αναγνώστη σε αγωνία μέχρι τις τελευταίες σελίδες, όπου μαθαίνουμε για την κλίμακα της ιστορίας.

O Mikel Janin επιστρέφει και δεν μπορούσε παρά να παραδώσει ακόμα ένα πολύ όμορφο τεύχος. Ο τρόπος παρουσίασης της ιστορίας του BATMAN #41 μοιάζει σχεδόν σα να βγήκε από κάποιο όνειρο ή εφιάλτη του Bruce και έτσι ακριβώς σχεδιάζει τις σελίδες ο Janin. Και, φυσικά, ξεχωρίζει η απεικόνιση της Ivy και των φυτών της, τα οποία απλώνονται όλο και περισσότερο στις σελίδες, όσο απλώνει και τον έλεγχό της στον πληθυσμό του πλανήτη.