Lucy Dreaming #5

Αδύναμο τέλος
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Lucy Dreaming #5

WriterMax BemisArtistMichael DialynasPublisherBoom! Studios

Hit or miss. Αυτό πρέπει να είναι το συγγραφικό παρατσούκλι του Max Bemis. Παρακολουθώντας τις δουλειές του, συνειδητοποιείς ότι είναι ικανός να γράψει κάτι εξαιρετικό ή κάτι… “πώς κατάφερες και το χάλασες;”. Δυστυχώς, το LUCY DREAMING εμπίπτει στη δεύτερη κατηγορία.

Όπως κι αν ξεκίνησε η υπόθεση, τώρα (και μόνο τώρα, όλα στο τελευταίο τεύχος) έχει να κάνει με τον “Τόπο των Ιστοριών των Πάντων”, τον ποντικίσιο φύλακά τους και φυσικά την Εκλεκτή. Η δουλειά της είναι να σώσει τον κόσμο από έναν όψιμο, σχεδόν βεβιασμένο villain. Και το χειρότερο κομμάτι είναι ότι η όλη σύγκρουση καταλήγει κάπως, σε “Μάχη των Φύλων”, με ηθικό δίδαγμα: “Ζήτω οι Ηρωίδες! Κάτω οι άντρες villains!”.

Ευτυχώς που υπάρχει και ο Μιχάλης Διαλυνάς. Το σχέδιό του είναι εξαιρετικό, με το καρτουνίστικο ύφος που επιβάλλεται από την ιστορία, χωρίς να γίνεται σαχλό ή να χάνει το ρεαλιστικό δυναμισμό του. Και η καλή δουλειά δεν έχει γίνει μόνο στα μολύβια, αλλά και στην εφαρμογή των χρωματισμών.

Νομίζω πως αν κάτι άξιζε σε αυτήν τη σειρά ήταν τα cliffhangers και το σχέδιο…