Crowded #2

Κάπου το πάει…
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Crowded #2

WriterChristopher SebelaArtistsTed Brandt, Ro SteinPublisherImage Comics

Οι δυσκολίες για την Charlie και την Vita έχουν μόλις ξεκινήσει, καθώς όλο και περισσότεροι άπληστοι ερασιτέχνες, αλλά και επαγγελματίες κυνηγοί επικηρυγμένων προσπαθούν να τις εξολοθρεύσουν και να διεκδικήσουν το έπαθλο. Όταν συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι ασφαλείς ούτε στο ίδιο τους το σπίτι, οι δυο τους θα αναγκαστούν να μετακινηθούν, προσπαθώντας παράλληλα να ανακαλύψουν ποιος θέλει την Charlie νεκρή.

Στο CROWDED #2, ο Christopher Sebela συνεχίζει να κινείται στον περίεργο, πολύχρωμο φουτουριστικό κόσμο που μας σύστησε στο πρώτο τεύχος του. Η σειρά προσπαθεί να συνδυάσει δράση και πλοκή, χωρίς να τα καταφέρνει πάντα καλά, εφόσον κάθε panel είναι ασφυχτικά γεμάτο με υπερβολικά πολύ και αχρείαστο διάλογο. Ως αποτέλεσμα, όταν δεν υπάρχει δράση (η οποία είναι αρκετά χορταστική) και εξελίσσεται η βασική ιστορία, το comic κουράζει λίγο. Σαν αντίβαρο χρησιμεύουν οι δύο πρωταγωνίστριες, οι οποίες έχουν γραφτεί ώστε να έχουν καλή χημεία μεταξύ τους και να προχωράει έτσι πιο έντονα η ιστορία.

Με λίγα λόγια, το δεύτερο τεύχος είναι ένα ενδιαφέρον comic — το οποίο απέχει, όμως, κατά πολύ από το “τέλειο”, αλλά και από το “πολύ καλό”. Ρίξτε του μια ματιά, δεν χάνετε κάτι. Σίγουρα, πάντως, δεν θα εκπλαγείτε με αυτό που θα δείτε.