Top 100 Overrated Comics

70-61: The Man In The Overrated Castle
66

Infinite Crisis

2005-2006WriterGeoff JohnsArtistPhil JimenezDC Comics

Για να πω την πικρή μου αλήθεια, ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ, μετά από όλα αυτά τα restarts, bold new directions, New 52, Marvel Now και ένα σωρό άλλα gimmicks, ότι θα έπρεπε να γράψουμε τα αυτονόητα.

Πάντως, αν δεν είχα φάει τη ζωή μου στα comics, θα νόμιζα, διαβάζοντας τα reviews για το INFINITE CRISIS, ότι είναι εφάμιλλο σε λογοτεχνική αξία με το ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ και ο Geoff Johns είναι ένα υβρίδιο Τολστόι και Alan Moore. Πέρα από την πλάκα, ο Johns είναι σίγουρα ένας από τους καλύτερους superhero writers, όμως το πρόβλημα ΚΑΙ σε αυτό το Mega Universes/Earths crossover/event βρίσκεται στο ότι είναι, από τη φύση του, τόσο δαιδαλώδες, και οι περιορισμοί από τους υπόλοιπους τίτλους που συνδέεται η κεντρική ιστορία τόσο μεγάλοι, που το εγχείρημα είναι εξαρχής καταδικασμένο.

Οι παλαιότεροι είχαμε τρομάξει να βγάλουμε άκρη με το CRISIS ON INFINITE EARTHS που ήταν αρκετά απλούστερο (ωραία χρόνια, πιο αγνές εποχές κ.λπ.). Και πραγματικά, αν κάποιος νομίζει ότι υπερβάλλω, ας μου εξηγήσει εκ μνήμης και λεπτομερώς (χωρίς να προηγηθεί 48ωρη μελέτη και ψάξιμο στο Internet), τί ακριβώς συνέβη και ποιους χαρακτήρες επηρέασε κυρίως αυτή η ιστορία.

Το κακό είναι πως το σχέδιο του Jimenez “φύσαγε” και τα εξώφυλλα του Perez σε καθιστούσαν ανίκανο να κρατήσεις τα χρήματα στην τσέπη σου.

#70 #69 #68 #67 #66 #65 #64 #63 #62 #61