Top 100 Overrated Comics

50-41: Hawaii Five-O(verrated)
47

The Umbrella Academy

2007-2009WriterGerard WayArtistGabriel BáDark Horse Comics

Το έγραψε ο τραγουδιστής μιας (κάποτε) semi-popular μπάντας, πήρε Eisner καλύτερου limited series και για 2-3 χρόνια ήταν καβάλα στο zeitgeist μιας εποχής που έψαχνε υβρίδια hipster και emo. Παρ’ όλα αυτά εξακολουθεί να μοιάζει με Morrison για ημιμαθείς φλώρους,

Disclaimer #1: Γενικά, δεν ενθουσιάζομαι όταν μάθω ότι ο Χ celebrity (εκτός 9ης Τέχνης), θα γράψει κάποιο comic. Τις περισσότερες φορές, δημιοργείται αδικαιολόγητα μεγάλος ντόρος στην αρχή, χωρίς όμως αυτό να μεταφράζεται σε ποιοτικό αποτέλεσμα, ή σε ουσιαστική ενίσχυση των πωλήσεων ή/και προβολή του Μέσου.

Disclaimer #2: Δεν έχω σε μεγάλη εκτίμηση τους My Chemical Romance (και τον frontman τους, Gerard Way). Υποψιάζομαι πως βασικός λόγος γι’ αυτό είναι το ότι δεν είμαι 14χρονο κοριτσάκι, ή 30something άντρας που επιλέγει να συμπεριφέρεται σαν 14χρονο κοριτσάκι. Δεν θα έλεγα πως είναι το χειρότερο πράγμα που συνέβη ποτέ στην pop μουσική, αλλά α) δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο, β) δεν απευθύνονται σε μένα και γ) δεν βλέπω γιατί θα έπρεπε ο frontman τους να γράφει comics.

Disclaimer #3: Πολλά comics που περιλαμβάνονται σε αυτή τη λίστα, είναι, στην πραγματικότητα, καλές δουλειές, που απλά έχουν μεγαλύτερη φήμη ή/και αναγνώριση απ’ όσο (πιστεύουμε ότι) αξίζουν.

Το UMBRELLA ACADEMY, όμως, δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία! Είναι ένα μετριότατο comic, εμφανέστατα γραμμένο από κάποιον που δεν γνωρίζει καλά τις ιδιαιτερότητες του Μέσου και σχεδιασμένο από κάποιον που τον ενδιαφέρει περισσότερο να φαίνονται τα σκίτσα του “cool”, παρά να εξυπηρετούν την αφήγηση.

Με λίγα λόγια, το UMBRELLA ACADEMY είναι σαν τη μουσική των My Chemical Romance. Τεχνικά όχι πολύ κακό, εύπεπτο, πιασάρικο, κενό από περιεχόμενο, ουσιαστικά αδιάφορο, και φτιαγμένο για να πουλήσει σε πολύ συγκεκριμένο κοινό. Σε 14χρονα κοριτσάκια. Που δεν διαβάζουν comics.

#50 #49 #48 #47 #46 #45 #44 #43 #42 #41