Top 100 Overrated Comics

50-41: Hawaii Five-O(verrated)
41

Ms. Marvel

2014-WriterG. Willow WilsonArtistAdrian AlphonaMarvel Comics

Είναι εκπληκτικό το πως η αρχική εντύπωση και προσδοκία που έχει το κοινό για ένα comic, μπορεί να επισκιάσει την πραγματικότητα της τελικής εκτέλεσης.

Το Ms. Marvel, από τη συγγραφέα G. Willow Wilson, ήταν αναντίρρητα κάτι το πρωτοποριακό. Ένα mainstream comic με πρωταγωνίστρια μια μωαμεθανή πακιστανικής καταγωγής, από επίσης μουσουλμάνα συγγραφέα! Φυσικά, δημιουργήθηκε πολύς ντόρος και προσδοκίες για την ενσάρκωση της νέας Ms. Marvel, οι οποίες δεν είμαι σίγουρος ότι πραγματοποιούνται.

Από εκεί που θα έπρεπε να είναι ένα superhero story, βεβαίως, με κάποιο πολιτικό και κοινωνικό στίγμα, εξελίχθηκε πολύ γρήγορα σε ένα teen drama με χαζούς villains και ελάχιστο ενδιαφέρον. Μόνο κάποιοι δευτερεύοντες χαρακτήρες, όπως π.χ. ο αδερφός της Kamala, παραμένουν πιστοί (pun!) στην αρχική ιδέα, δείχνοντας πως ακόμη και οι συντηρητικοί μουσουλμάνοι είναι φυσιολογικοί άνθρωποι.

Hugo award, Joe Shuster award, Angoulême και Dragon Con βραβεία. Υποψηφιότητες για Eisner και Harvey. Και όλα αυτά για ένα comic το οποίο μάλλον δεν είναι αυτό που υποστηρίζει και νομίζει πως είναι.

#50 #49 #48 #47 #46 #45 #44 #43 #42 #41