Amazing Spider-Man #12

Τυλίξτε το με κορδέλα, βάλτε το κάτω από το έλατο
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Amazing Spider-Man #12

WriterNick SpencerArtistRyan OttleyPublisherMarvel Comics

Ο Spider-Man και ο Jonah Jameson βρίσκονται παγιδευμένοι σε ένα από τα δολοφονικά δωμάτια του Arcade και είναι υποχρεωμένοι να ξαναβιώσουν τα χρόνια αντιπαλότητας που μοιράστηκαν. Ο κίνδυνος, όμως, σύντομα θα πάρει σάρκα και οστά και οι δυο τους θα αναγκαστούν να συνάψουν μια ακόμη ανίερη συμμαχία για να επιβιώσουν.

Δε μπορώ να πω ότι έχω μεγάλη επαφή με την δουλειά του Nick Spencer στη Marvel. Ο ίδιος, όμως, φαίνεται να το έχει με τις ιστορίες με τον Spidey, καθώς το SUPERIOR FOES OF SPIDER-MAN ήταν ένα μικρό διαμαντάκι, και τώρα, το AMAZING SPIDER-MAN του φαίνεται εξίσου καλό. Η γραφή του βρίθει από νοσταλγία, η οποία παραδόξως φαίνεται ειλικρινής και δεν βρωμάει τη γνωστή εταιρική επιτήδευση για να βγουν οι πενταροδεκάρες. Η ιστορία που πλάθει έχει ενδιαφέρον, εκπλήξεις και είναι πιστή στο αυθεντικό πνεύμα του ήρωα, πνεύμα το οποίο φαίνεται να έχει χαθεί κάπως τα τελευταία χρόνια. Εξαιρετικός είναι και ο Ryan Ottley, ο οποίος ήταν φοβερός και στο INVINCIBLE του Robert Kirkman, και εδώ ξαναφέρνει στην ζωή παλιούς χαρακτήρες όπως τα Spider Slayers και ο Scorpion, με τρόπο παραπλήσιο με αυτόν που είχαν σχεδιαστεί όταν πρωτοεμφανίστηκαν.

Για να κλείσω πιστός στο πνεύμα των γιορτών: τα δώρα του Αγίου Βασίλη θα είναι ακόμα καλύτερα, αν ανάμεσά τους βρίσκεται και αυτό το όμορφο comic.