Superman #8

H επιστροφή του Jon!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Superman #8

WriterBrian Michael BendisArtistsIvan Reis, Brandon PetersonPublisherDC Comics

O Jon έχει επιστρέψει από το ταξίδι του στο διάστημα με τον Jor-El, από το οποίο επέστρεψε ως 17χρονος και αφηγείται στους Clark και Lois τι έγινε κατά την διάρκεια του ταξιδιού.

Περίμενα πιο συναρπαστικό interaction μεταξύ παππού και εγγονού, περίμενα γεγονότα που θα έδειχναν ότι πράγματι ο Jor-El δε θυμίζει καθόλου τον παλιό του εαυτό. Αντί για αυτό, δεν είδαμε τίποτα ουσιαστικό που να δικαιολογούσε την άποψη που έχει πλέον ο Jon. Όσο ανούσια ήταν η εξήγηση για την επιθυμία του Jon να αφήσει για λίγο την σιγουριά του πατέρα του και να ταξιδέψει με τον παππού του, τόσο ανούσια φαίνεται να είναι η αλλαγή της άποψης για τον Jor-El. Και αισθάνομαι πολύ έντονα ότι το cliffhanger του τεύχους θα εξηγηθεί με ελάχιστη σύνδεση με το continuity.

Το art του Ivan Reis σώζει την κατάσταση, ενώ αντίστοιχα ο Brandon Peterson στα flashbacks ξεχνιέται δεν ξεχνιέται μέχρι να τελειώσουμε το τεύχος.

Είναι μια τόσο αδιάφορη και περιττή ιστορία που προτιμώ να αναπολήσουμε λίγο μαζί τις ιστορίες του Superman τη μακρινή εποχή του Rebirth, όταν είχαμε τον Dan Jurgens στο ACTION COMICS και τον εξαιρετικό Peter Tomasi στο SUPERMAN, ο οποίος είχε πιάσει απόλυτα τον παλμό της σχέσης της οικογένειας Kent.