Superman #10

Πού μας πάει το πουλμανάκι;
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Superman #10

WriterBrian Michael BendisArtistsBrandon Peterson, Ivan ReisPublisherDC Comics

Η μακροσκελής αφήγηση του Jon φτάνει στο τέλος της και μαθαίνουμε ότι κατά τη σύγκρουσή του με τη Superwoman, ο Jor El, αν και μερικά χρόνια αργοπορημένος, καταφέρνει να σώσει τον εγγονό του και να τον επαναφέρει στο διαστημόπλοιό τους. Πίσω στη Γη, ο Clark αποφασίζει να αντιμετωπίσει τον πατέρα του, με τη βοήθεια του Jon, όμως αυτό που αντικρίζει είναι πολύ χειρότερο απ’ ότι περίμενε.

Η μαύρη αλήθεια είναι ότι πλέον το αίσθημα απογοήτευσης, που κυριαρχούσε σε μεγάλο βαθμό στα προηγούμενα τεύχη του Bendis, έχει αρχίσει σιγά σιγά να αντικαθίσταται με αυτό της απορίας: “Τώρα που το πάει;”. Αυτό δε σημαίνει ότι υπάρχει αισιοδοξία, παρ’ όλα αυτά είναι ξεκάθαρη βελτίωση με πριν, καθώς διαφαίνεται ότι το arc του σχεδόν ενήλικου Jon κλιμακώνεται και προσθέτει περισσότερο ενδιαφέρον στη μορφή του Rogol Zaar.

Αν και οι εκφράσεις των προσώπων του Brandon Peterson είναι για άλλη μία φορά πολύ ρεαλιστικές, συνολικά το σχέδιό του ωχριά σε σχέση με αυτό του Ivan Reis, με τον τελευταίο να αποδίδει μερικά δυνατά panels και σε αυτό το τεύχος. Εξίσου πετυχημένη είναι η επιλογή των χρωμάτων στις σκηνές, ειδικά στις πρώτες σελίδες με τα πλάνα από την Earth 3.

Για όσους διαβάζουν τον τίτλο, το δέκατο τεύχος αξίζει. Για όσους όχι, υπομονή!