Detective Comics #1001

Mια νέα εκδοχή ενός γνωστού χαρακτήρα
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Detective Comics #1001

WriterPeter J. TomasiArtistBrad WalkerPublisherDC Comics

Όσοι ασχολείστε με τα video games, πιθανότατα να γνωρίζετε για το BATMAN: ARKHAM KNIGHT και τον ομώνυμο εχθρό του Batman. Ήρθε η ώρα να δούμε και μια νέα εκδοχή του χαρακτήρα στα comics, αλλά αρκετά διαφορετικό από αυτόν που γνώρισαν όσοι έπαιξαν το παιχνίδι. Καθώς όλες οι νυχτερίδες του Gotham πεθαίνουν χωρίς κάποια εξήγηση, ο Arkham Knight με τους ιππότες που έχει μαζέψει κάνει την πρώτη του κίνηση κατά του Batman.

Ο Knight του Tomasi είναι πιο…. Knight, με την κυριολεκτική έννοια. Η πανοπλία του, η βάση του, ο τρόπος που χειραγωγεί τους άνδρες του και τα όπλα που χρησιμοποιούν αυτοί είναι εμπνευσμένα από τον μεσαίωνα. Και συνεχίζεται να εξερευνάται το πως ο AK θεωρεί τον Batman κακό από την οπτική του, όπως είδαμε πρώτα στο DETECTIVE COMICS #1000, καθώς προσπαθεί να τον φέρει από το σκοτάδι στο φως. Ευτυχώς ο Tomasi δεν ξεχνάει την detective πλευρά του τίτλου ούτε σε αυτό το arc και φαίνεται ότι θα γίνει πιο σημαντική στην συνέχεια, καθώς ο πρωταγωνιστής θα προσπαθεί να μάθει την ταυτότητα του νέου του αντιπάλου.

Οπτικά, το μεγαλύτερο μέρος του τεύχους μου θύμισε για ανεξήγητο λόγο κάποιο χαμένο επεισόδιο του BATMAN: THE ANIMATED SERIES. Ο Brad Walker έχει εξαιρετική ροή μέσα στην σελίδα και η δράση κυλάει πολύ ομαλά. Θα μπορούσαμε να βγάλουμε τους διαλόγους από τις αντίστοιχες σελίδες και ακόμα θα έβγαζαν νόημα και θα ήταν απολαυστικές.