WINTER’S EDGE

Writers/Artists: Various
Vertigo

Έχω ξαναμιλήσει για τη σειρά αυτή της Vertigo που προσωπικά με έχει ενθουσιάσει, γιατί αρκετά από αυτά που συμπεριλαμβάνονται στα τεύχη είναι σπάνια διαμάντια. Βέβαια, δεν ισχύει απόλυτα για το τεύχος αυτό, ειδικά για όσους λατρεύουν να παρακολουθούν τις δουλειές της Verigo. Πολύ Gaiman έχει το τεύχος αυτό και αρκετή δόση HELLBLAZER – αν και δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι που να μπορεί να το πει κανείς “αρκετό HELLBLAZER”.

Τι λέτε, ξεκινάμε τη βόλτα μας στις short stories αυτού του τεύχους;

 

THE FLOWERS OF ROMANCE

Η αγαπημένη μου της σειράς και αυτό πραγματικά είναι spoiler κατά μία έννοια. Μια ιστορία από τον Neil Gaiman, με πρωταγωνιστή έναν Σάτυρο που στη σύγχρονη εποχή δε βρίσκει πια ερωμένες. Απηχεί λίγο από το ΑΡΩΜΑ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ του Τομ Ρόμπινς, ένα από τα αγαπημένα μου βιβλία. Όταν τώρα στη συνταγή μπαίνει και ένας/μια από τη γνωστή σειρά του Gaiman THE SANDMAN, ο/η Desire και όλα αυτά με το καταπληκτικό, απίθανο σχέδιο του John Bolton, τότε καταλαβαίνετε τον ενθουσιασμό μου.

TELL ME

Επίσης καταπληκτική ιστορία με πρωταγωνιστή τον Constantine, ο οποίος σε ένα μπαρ αναλαμβάνει να ανακουφίσει τον πόνο μιας κοπέλας που έχασε τον σύντροφο της ζωής της. Καλή γιατί καλό είναι το σχέδιο του Paul Pope.

DECK THE HALLS

Από τον κόσμο του Dreaming, του βασιλείου των Ονείρων, η επόμενη ιστορία. Σε αυτόν τον κόσμο που έπλασε με τη φαντασία του ο Gaiman ζουν τα πιο άσπονδα αδέρφια του κόσμου, ο Abel και ο Cain, που ζουν σε έναν αέναο κύκλο αδερφικών διενέξεων και… φόνου. Αλλά είναι Χριστούγεννα και γίνονται και θαύματα.

A WINTER’S TALE

Η ομώνυμη ιστορία είναι ένα old time favorite. Όσοι έχετε διαβάσει το DEATH: THE HIGH COST OF LIVING ξέρετε ότι η ανεπανάληπτη αυτή Endless για μια μέρα κάθε εκατό χρόνια παίρνει ανθρώπινη μορφή. Η μικρή αυτή ιστορία σε ανεπανάληπτο σχέδιο του Jeff Jones μας λέει γιατί.

ALL THOSE LITTLE GIRLS AND BOYS

Μια ακόμα ιστορία του Constantine που καθισμένος σε ένα μπαρ θυμάται τα παλιά και καταλήγει στο κλασικό “ό,τι αγαπάω εγώ πεθαίνει”. Αν δεν έχεις διαβάσει HELLBLAZER, είναι λίγο ασύνδετα και “κουλά” όλα, αν έχεις διαβάσει ψιλοβαριέσαι κι ας είναι Garth Ennis.

STORIES

Εντάξει, εντάξει. Milligan ιστορία, Sean Philips σχέδιο. Είναι, ωστόσο, μια μικρή βαρετή ιστορία από τον κόσμο της MINX, μιας σειράς που έληξε άδοξα και που δεν την έχω καθόλου υπόψιν μου.

BOOKS OF MAGIC: WAITING FOR THE GOOD DOUGH

Μια ιστορία από την ανεπανάληπτη σειρά BOOKS OF MAGIC. Ο Tim Hunter κρύβεται και ο καλύτερος τρόπος να το κάνει είναι να μεταμορφωθεί σε κορίτσι. Κάποιοι τον ψάχνουν και τα πράγματα γίνονται… ρομαντικά;

ANOTHER BLOODY CHRISTMAS

Το treat του τεύχους! Μια εικονογραφημένη ιστορία του Dave Gibbons σε σχέδιο του ίδιου. Constantine vs Santa, και τα υπόλοιπα είναι απλά μια ξεκαρδιστική ιστορία.

SWAMP THING: SOW AND TE SHALL REAP

Yawn! Αλήθεια, τώρα.

HOW THEY MET THEMSELVES

Ξε-yawn, ή κάτι τέτοιο τελοσπάντων. Μια υπέροχη ιστορία του Gaiman στο όμορφο, λεπτομερές και παλλόμενο σχέδιο του Michael Zulli με τον/την Desire. Σου αρέσουν οι ρομαντικοί ποιητές; Τί θα έλεγες αν σου έλεγαν ότι υπάρχει ένα μέρος που θα μπορούσες να συναντήσεις την αληθινή αγάπη;

 

Ο λόγος που επανεξετάζω τη σειρά αυτή έχει να κάνει και με μια προσωπική αναζήτηση για την αξία των short stories, τόσο σε comics όσο και στην λογοτεχνία. Είναι πραγματικά μια εκπληκτική τέχνη από μόνη της και επιφυλάσσομαι μετά από μια γερή έρευνα να επανέλθω στο ζήτημα