AVENGERS CONFIDENTIAL: BLACK WIDOW AND PUNISHER

Director: Kenichi ShimizuAvengers-Confidential-Black-Widow-and-Punisher-blu-ray-cover
Script: Mitsutaka Hirota
Cast: Jennifer Carpenter, Brian Bloom, John Eric Bentley κ.ά.
Marvel Entertainment, Madhouse

Ας πούμε μία αλήθεια: ως επί το πλείστον, οι προσπάθειες της Marvel στον χώρο του animation τα τελευταία χρόνια διέπονται – στην καλύτερη περίπτωση – από μία μετριότητα, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων (πχ. το αδικoχαμένο SPECTACULAR SPIDER-MAN). Ακόμα και με την πολυδιαφημισμένη συνεργασία της Marvel με τη Madhouse, η οποία μας έχει δώσει μία σειρά από γνωστά και πολύ καλά anime (μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται τα DΕΑΤΗ ΝΟΤΕ, MILLENNIUM ACTRESS, NINJA SCROLL, PAPRIKA, PARANOIA AGENT, PERFECT BLUE και TRIGUN), τα αποτελέσματα δεν ήταν κι ό,τι καλύτερο.

Το AVENGERS CONFIDENTIAL: BLACK WIDOW AND PUNISHER είναι ο πιο πρόσφατος καρπός αυτής της συνεργασίας. Και πρόκειται για μία αξιοπρεπέστατη προσπάθεια.

Η ιστορία της ταινίας έχει ως εξής: ο Punisher, κυνηγώντας κακοποιούς, μπλέκεται σε μία έρευνα της S.H.I.E.L.D. και καταλήγει έτσι στα χέρια του Nick Fury, ο οποίος τον αναγκάζει να δουλέψει για την οργάνωση. Μαζί με τη Black Widow, θα πρέπει να ερευνήσουν και να καταστρέψουν την τρομοκρατική οργάνωση γνωστή ως Leviathan, η οποία πουλάει υπερόπλα στην μαύρη αγορά.

Το concept είναι απλό και λειτουργεί. Και παραδόξως η ιστορία δεν είναι ανύπαρκτη. Εκτός από το ξύλο, την καταστροφή και τη σφαγή υπάρχει και σενάριο, το οποίο μπορεί να μην είναι εξαιρετικό, αλλά κρατάει το ενδιαφέρον, με μερικές στιγμές που αφιερώνονται στους χαρακτήρες. Βέβαια, υπάρχουν και τα περιττά σημεία, όπως το cameo κάποιων από τους Avengers, αλλά δεν αφαιρούν από το σύνολο. Πρόκειται για μία κλασική περιπέτεια που περιέχει λίγο δράμα, λίγο ρομάντζο και λίγες στιγμές χιούμορ. Α, και μερικούς υπερήρωες.

Avengers-Confidential-Black-Widow-and-Punisher

Φυσικά, αυτό σημαίνει πως υπάρχει και δράση. Οι σκηνές μάχης είναι πολύ ωραία χορογραφημένες και ικανοποιούν. Επιπλέον, έχει ενδιαφέρον να βλέπεις το δαιφορετικό πολεμικό στιλ του καθενός. Η σκηνοθεσία σε γενικές γραμμές είναι καλή, αν και σε μερικά σημεία φαίνεται να χάνει λίγο τον ρυθμό της – αλλά γρήγορα επανέρχεται.

Η μουσική είναι αρκετά καλή, χωρίς όμως να καταφέρνει να ξεχωρίζει ιδιαίτερα, αλλά είναι αρκετά ταιριαστή στα όσα συμβαίνουν. Το art direction και ο σχεδιασμός των χαρακτήρων, όπως θα φαντάζεστε, γέρνει σαφώς προς την μεριά του anime, αλλά ευτυχώς δεν πηγαίνει προς τα εκεί τελείως. Προσπαθεί να κρατήσει έναν ρεαλισμό, μαζί με στοιχεία από δυτικές επιρροές, και τα καταφέρνει όμορφα.

Το μεγαλύτερο παράπονο μου ήταν, σε κάποια σημεία τουλάχιστον, το voice acting, καθώς μου θύμισε anime της σειράς, παρά κάτι πιο προσεγμένο.

avengers-confidential09-610x343

Το AVENGERS CONFIDENTIAL: BLACK WIDOW AND PUNISHER, όπως προανέφερα, είναι αξιοπρεπέστατο σαν ταινία και βλέπεται ευχάριστα. Είναι το πρώτο καλό αποτέλεσμα της Marvel Anime και ελπίζω να συνεχίσει έτσι και να δούμε ακόμα καλύτερα πράγματα στο μέλλον. Το συστήνω σε όσους θέλουν να δούν κάτι από Marvel, το οποίο να μην επικεντρώνεται τόσο στους πιο γνωστούς υπερήρωες.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4KVnRR5QIus[/youtube]