All-New Wolverine #1

Σημασία δεν έχει η στολή, αλλά το εσωτερικό της
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

All-New Wolverine #1

WriterTom TaylorArtistsDavid Lopez, David NavarrotPublisherMarvel Comics

Mε τον Wolverine νεκρό από πέρσι τέτοια εποχή, στο νέο εκδοτικό σύμπαν της Marvel έχουν ανοίξει δύο θέσεις. Η θέση του στους X-Men καλύφθηκε από τον Old Man Logan, όπως είδαμε στο EXTRAORDINARY X-MEN, ενώ η δεύτερη, αυτή μιας σόλο σειράς, καλύπτεται από την X-23 στο ALL-NEW WOLVERINE. Και η μεταλλαγμένη που ήρθε στη ζωή μόνο και μόνο για να αντικαταστήσει τον Logan φαίνεται να ξεκινά καλά τις υποχρεώσεις της.

Το ALL-NEW WOLVERINE #1 μας τοποθετεί απευθείας στο κέντρο της δράσης, χωρίς πολλά-πολλά. Απουσιάζουν οι εκτεταμένοι μονόλογοι και το πολύ exposition. Η Laura Kinney αντιμετωπίζει τρομοκράτες στο Παρίσι (τι ειρωνεία που διάβαζα το τεύχος σχεδόν ταυτόχρονα με όσα φριχτά έγιναν στο Παρίσι την προηγούμενη Παρασκευή!), με τη βοήθεια του πιτσιρικά Angel, και έρχεται αντιμέτωπη με μια φριχτή αποκάλυψη – το cliffhanger του τεύχους, το οποίο μάλλον χλιαρό θα χαρακτήριζα. Η δράση δεν απουσιάζει, όπως και τα flashbacks που επαναφέρουν στη μνήμη μας τον μακαρίτη Logan και μας δείχνουν τη σχέση της Laura μαζί του.

Γενικότερα, πάντως, ο τόνος είναι σκοτεινός – αλλά όχι σε pretentious βαθμό. Και το πολύ καλό σχέδιο κινείται οριακά στο ίδιο μονοπάτι, χωρίς υπερβολές και με όσες λεπτομέρειες χρειάζεται.