A Month In Covers

November 2015

Δεν θέλω να γκρινιάξω, μου αρέσει πολύ η διαδικασία της σύνθεσης αυτής της στήλης, αλλά είναι κάποιοι μήνες πολύ δύσκολοι, βρε παιδάκι μου. Κατ’ αρχήν, έχω καταγγείλει πολλάκις τα variant programs των δύο μεγάλων εταιρειών που, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, κάθε φορά που πρέπει να κάνω την διαλογή, θέλω να ξεριζώσω τα μάτια μου. Φυλλομετρώντας ανάμεσα στα κακάσχημα Looney Tunes meets DC variants και τα κακόγουστα Cosplay variants της Marvel, έπρεπε να ξεσκαρτάρω και αρκετή σαβούρα αυτο το μήνα. Για κερασάκι, κάηκε και ο υπολογιστής μου (δε θέλετε να ξέρετε πώς και από πού γράφω αυτή τη στιγμή)! Εφόσον, όμως, διαβάζετε αυτές εδώ τις γραμμές, σημαίνει πως και τα κατάφερα και σας βρήκα 10 συν 1 εξαιρετικά εξώφυλλα, για να απολαύσουμε παρέα. Στο τέλος της ημέρας, αυτό ειναι νίκη!

Batman: Arkham Knight #10

Artist Howard Porter Publisher DC Comics

Κάθε ημέρα είναι μια καλή ημέρα να σκοτώσεις τον Batman! Έτσι φαίνεται να υπονοείται στις σελίδες του ημερολογίου που αγκαλιάζουν τον ήρωα στην κάθοδό του προς τον θάνατο. Όποιοι γνωρίζουν τον κατάλογο των κακoποιών της Gotham μπορούν να κάνουν άμεσα τον συνειρμό στο όνομα Julian Day aka The Calendar Man. Ένα ζωντανό, σχεδόν κινούμενο, εξώφυλλο που έξυπνα τοποθετεί τον villain off panel.

Beauty #4

Alternate Cover Cover BArtist Riley Rossmo Publisher Image Comics

Το BEAUTY συνεχίζει την επέλασή του στην στήλη και κάνει το όνομα του τίτλου υπερήφανο. Πολύ όμοιο, τόσο χρωματικά όσο και τεχνικά με εκείνο του προηγούμενου μήνα – αν και από άλλο καλλιτέχνη – είναι εξίσου εντυπωσιακό. Κατακεραυνώνοντας το πρόσωπο της εικονιζόμενης, η βιαιότητα και η ομορφιά συνθλίβονται και δημιουργούν ένα εναλλακτικό pin-up, συνοδευόμενο και από αφιέρωση-τσιτάτο του Benjamin Franklin.

Colder: Toss The Bones #3

Artist Juan Ferreyra Publisher Dark Horse Comics

Ο Juan Ferreyra είναι, για αυτήν εδώ την στήλη, ο άρχοντας του τρόμου. Πατήστε το tag πάνω στο όνομα του και δείτε πώς συνηθίζει να μετασχηματίζει αντικείμενα σε κάτι άλλο που φαντάζει τρομακτικό, όπως δάχτυλα σε πρόσωπα και γλώσσες σε σαλιγκάρια. Εδώ ένα σμήνος περιστεριών μεταμορφώνεται σ’ ένα τεράστιο απειλητικό πρόσωπο, με τα λευκά περιστέρια να παρατάσσονται στη σειρά ως δόντια, σε ένα εξώφυλλο που είναι και relevant με το περιεχόμενο της σειράς.

Doctor Fate #6

Artist Sonny Liew Publisher DC Comics

Καθώς ο Doctor Fate είναι ένας ήρωας που οι δυνάμεις του σχετίζονται με την αρχαία Αίγυπτο, το θέαμα του νικηφόρου και μειλίχιου τσακαλιού παίρνει άλλες διαστάσεις. Ο θεός Anubis ξαπλώνει πάνω σε εκατοντάδες νεκρά κορμιά του ήρωα, τα οποία είναι τυλιγμένα σα μούμιες, και μας κοιτάει κατάματα με τα λευκά, κενά του μάτια. Το χρυσό εμβληματικό κράνος μοιάζει πια γκροτέσκο και ανίσχυρο.

Glance Backwards HC

Artist Tony Sandoval Publisher Magnetic Press

“A GLANCE BACKWARDS” ή αλλιώς το αγόρι που έβλεπε τα τρένα να περνούν… και παράλληλα… εμμ… περνούσε ξεραμένα φυτά μέσα από το στήθος του για να τα αναζωογονήσει, βγαίνοντας από την πλάτη του. Δεν θα προσποιηθώ οτι έχω πιάσει το νόημα του έργου, αλλά δε χρειάζεται! Καμιά φορά, κάτι σε γοητεύει για αυτό που βλέπεις και μόνο, χωρίς φιοριτούρες και επεξηγήσεις. Το κοιτάμε, το απολαμβάνουμε και το αφήνουμε πίσω μας… αναζωογονημένοι!

Grant Morrison's 18 Days #5

Alternate Cover Supreme CoverArtist Mukesh Singh Publisher Graphic India

Το γεγονός ότι ένα όρνεο που τρώει ένα νεκρό σώμα δεν είναι καθόλου ωραίο θέαμα δε σημαίνει ότι δε μπορεί να κάνει ένα παρά πολύ ωραίο εξώφυλλο. Βάναυσος και σκληρός, ο Mukesh Singh θυμίζει αρκετά τον Juan Gimenez (METABARONS) στο συγκεκριμένο εξώφυλλο. Τα βέλη ίσως να υποδεικνύουν ότι το άψυχο σώμα είναι εκείνο του Bheeshma (ή Bhishma), αλλά αυτό που τραβάει το βλέμμα ειναι οι ματωμένες γραμμές του χεριού στην άμμο.

Harrow County #7

Artist Tyler Crook Publisher Dark Horse Comics

Σε ένα ειδυλλιακό τοπίο, μια γυναίκα στέκεται χαρούμενη και απολαμβάνει το απαλό αεράκι που φυσάει στην πράσινη πλαγιά. Το αίμα, ακόμα υγρό, στάζει πλούσιο από τα χέρια της στο φουστάνι της, για να καταλήξει στο χορτάρι δημιουργώντας μια στοιχειωτική σύνθεση με υπέροχους χρωματισμούς. Μια εικόνα που αποτυπώνεται έντονα στο μυαλό μας και μας γεννά ερωτηματικά. Απελευθέρωση ή τρέλα;

Pretty Deadly #6

Artist Emma Rios Publisher Image Comics

Το PRETTY DEADLY επέστρεψε και μαζί του χαιρετίζουμε και την επιστροφή της πολυαγαπημένης Emma Rios. Η ιδιαίτερη ματιά της, αλλά και σχεδίαση, ξεδιπλώνεται, παίρνοντας ένα απλό θέμα ενός καβαλάρη μέσα σε μια λίμνη, από το οποίο στήνει ένα ολόκληρο παραμύθι.  Το δεύτερο λευκό άλογο που κρύβεται πίσω απο το κόκκινο, η διαφορετική απόχρωση της αντανάκλασής του, ο μυστηριώδης αναβάτης και τα χέρια που προβάλλουν μέσα από το νέρο μας διηγούνται μια ιστορία.

Silver Surfer #15

Artist Michael Allred Publisher Marvel Comics

Ο σπουδαίος Mike Allred, στην πρώτη του εμφάνιση στη στήλη, συμμετέχει με το τελευταίο τεύχος μια επιτυχημένης σειράς. Τα χαρακτηριστικά έντονα pop χρώματα του καλλιτέχνη κατακλύζουν το όμορφο αυτό εξώφυλλο. O Silver Surfer ακουμπάει το χέρι του Norrin Radd και η επαφή αυτή γίνεται το σημείο διχοτόμησης του έργου σε δύο συμμετρικά σώματα. Εντυπωσιακός ο τρόπος που κάθε ασημένιο κομμάτι του ενός συμπληρώνει απόλυτα τον άλλο.

Tokyo Ghost #3

Artist Sean Murphy Publisher Image Comics

Κλείνουμε με ακόμα έναν αγαπητό καλλιτέχνη, τον Sean Murphy, και τη νέα του σειρά με τον Rick Remender, TOKYO GHOST. Σαν έκρηξη μέσα απο λουλούδια (…και ένα ρακούν), η σπαθοφόρος γκέισα μας δείχνει την χάρη της, όταν παράλληλα στο δεύτερο πλάνο μοιάζει σα να βγήκε μέσα απο το νερό. Όλα μεταμορφώνονται σε ένα χορό με τα χρυσόψαρα της λίμνης, σε ένα εξώφυλλο που μυρίζει Ιαπωνία.

The Worthy Cover!

Ο Russell Dauterman μας κέρδισε μέσα από τις σελίδες του THOR και του CYCLOPS και το επαναλαμβάνει στο THE MIGHTY THOR, με αυτό το πανέμορφο τρίπτυχο εξώφυλλο. Όποιος εχει στην κατοχή του το συγκεκριμένο τεύχος μπορεί να το απολαύσει σε όλη του τη χάρη, αλλά και να ανακαλύψει, ξεδιπλώνοντας το, το ίδιο το artwork από τη μέσα πλευρά και στην μαυρόασπρη sketch εκδοχή του. Ενα πάνθεον των χαρακτήρων της σειράς πλαισιώνει την νέα wielder του σφυριού, την καρκινοπαθή Jane Foster, που στέκει μικροσκοπική και αδύναμη στο επίκεντρο όλων αυτών των θεοτήτων και τεράτων.

Απολαύστε το και χαρείτε τις γιορτές που πλησιάζουν. Τα λέμε με τη νέα χρονιά.

The-Mighty-Thor-001The-Mighty-Thor-001 BW