Arrow S04E13

Sins Of The Father
Snapshot Reviews: Για να μη χάνετε τις εξελίξεις των comic-related και animated τηλεοπτικών σειρών, φροντίζουμε να σας κρατάμε ενήμερους με σύντομα reviews κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Arrow

Season/EpisodeS04E13 WritersGreg Berlanti, Marc Guggenheim, Andrew Kreisberg, Ben Sokolowski, Keto Shimizu DirectorGordon Verheul CastStephen Amell, Katie Cassidy, David Ramsey, Willa Holland, Emily Bett Rickards, John Barrowman NetworkThe CW

Όλοι ξέρουμε το οιδιπόδειο, αλλά πολλοί είναι αυτοί που παραβλέπουν το σύνδρομο της Ηλέκτρας, ή όπως το ονομάζουν οι απελπισμένοι μεσήλικες που ψάχνουν για πιτσιρίκες, “daddy issues”. Εν ολίγοις, κορίτσια με προβληματική σχέση με τον μπαμπά τους. Και αν θέλετε να βρείτε τέτοια κορίτσια, δεν έχετε παρά να διαλέξετε ανάμεσα στους γυναικείους χαρακτήρες του ARROW.

Η Laurel παίζει να είναι και η μόνη με την πιο φυσιολογική σχέση με τον μπαμπά της. Για να καταλάβετε γιατί μιλάμε. H Thea έχει υποστεί πλύση εγκεφάλου από τον πατέρα της, για να σκοτώσει μια καλή της φίλη. Είναι ο ίδιος μπαμπάς που είναι αρχηγός μιας ομάδας διεθνών δολοφόνων, να θυμίσω. Η Felicity έχει εγκαταλειφθεί από τον μπαμπά της, ο οποίος είναι ο Calculator (τα ονόματα των κακών πρέπει να τα δίνει μόνο ο Cisco) και επιστρέφει στη ζωή της με δόλιους (;) σκοπούς. Και τέλος, έχουμε τη Nyssa Al Ghul, η οποία ακόμα κάνει ότι της λέει ο μπαμπάς της, οποίος και έχει πεθάνει.

Στο επεισόδιο, η Thea πεθαίνει (σε μια σειρά που οι νεκραναστάσεις θα έκαναν το THE WALKING DEAD να ερυθριάσει από ντροπή) και το φάρμακο το έχει η Nyssa. Έχει ζητήσει ένα πράγμα για αντάλλαγμα: το κεφάλι του Merlyn Malcom. Τα ηθικά διλήμματα του Oliver είναι πάντα στο προσκήνιο, καθώς προσπαθεί να βρει μια λύση με τη λιγότερο δυνατή επίπτωση στην πόλη, στην αδερφή του και την ομάδα του. Αλλά οι ισορροπίες είναι δύσκολο πράγμα. Πολύ.

Την ίδια ώρα, η ιστορία flashback στο νησί παραμένει το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της σειράς και, ασυναίσθητα ίσως, ο λόγος που παρακολουθώ τα επεισόδια. Αρκετό suspense και μυστήριο, αλλά και ένα ωραίο, γλυκό ρομάντζο.