The Unworthy Thor #1

The Mighty… Odinson?

Έχοντας χάσει το σφυρί, το χέρι και την αξιοπρέπειά του, ο Thor προσπαθεί να αποκτήσει ξανά τη θεϊκή δύναμη που κάποτε είχε! Θα τα καταφέρει άραγε ή θα κάνει μια τρύπα στο νερό;

Στο πρώτο από τα πέντε τεύχη αυτού του mini series, βλέπουμε έναν απογοητευόμενο Thor – ή Odinson, αν θέλουμε να είμαστε πιο ακριβείς – ο οποίος χάνει τη μια μάχη μετά την άλλη! Αφού, λοιπόν, ηττηθεί από ορισμένα ενοχλητικά trolls (και δεν εννοώ τα διαδικτυακά), στο αυτί του φτάνει μια φήμη για την ύπαρξη ενός ακόμη σφυριού, ενός δεύτερου Mjolnir, το οποίο ανήκε σε έναν νεκρό πια Thor!  Προσπαθώντας να εντοπίσει το ιερό αυτό κειμήλιο, ο Odinson καταλήγει στην παλαιά Asgard, η οποία όμως έχει εξαφανιστεί! Τελικά, βρίσκει τον Beta Ray Bill, τον εξωγήινο που έχει κι αυτός μια κόπια του Mjolnir. Ο Bill ισχυρίζεται ότι γνωρίζει ποιος έκλεψε την πατρίδα των θεών και ζητά τη βοήθεια του παλιού του συμμάχου για την ανάκτησή της!

the-unworthy-thor-the-unseen-marvel-3

Η ιδέα με την οποία παίζει στο THE UNWORTHY THOR ο Jason Aaron είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Το γεγονός ότι ο Thor/Odinson είναι πιο ευάλωτος και δεν κερδίζει όλες τις μάχες προκαλεί την αγωνία του αναγνώστη! Κακά τα ψέματα, είναι ωραίο όταν ο ήρωας ρεζιλεύει τον κακό και κερδίζει τα χαμόγελα του κοινού, αλλά αν δεν αποκτήσει μια-δυο μελανιές στην πορεία, η περιπέτεια δεν αξίζει… Η ιδέα, λοιπόν, είναι ενδιαφέρουσα, το σενάριο όμως κυλά αρκετά αργά! Δεν είδαμε και ιδιαίτερα πολλές λεπτομέρειες, σχετικά με το τι θα ακολουθήσει! Οι εξελίξεις ήταν λιγοστές και το πρώτο τεύχος συνεισέφερε πολύ λίγο στην γενική πλοκή. Παρ’ όλα αυτά, δε με πείραξε! Είναι απαραίτητο να παραμένουν ορισμένα ερωτηματικά. Δε μπορούν να φανερωθούν όλα από την αρχή!

Ο κρυφός άσσος στο μανίκι του τεύχους είναι καθαρά το σχέδιο! Λεπτομερές, εύστοχα συνδυασμένο με την ιστορία και τα χρώματα, μαγευτικό, με μια χαρακτηριστική ζωντάνια. Σε κάνει να νιώθεις πως ο Thor πραγματικά βρίσκεται σε κίνδυνο, σε κάνει να τον συμπονείς και να τον λυπάσαι για την ανικανότητά του και την επιρρέπεια του προς την αποτυχία… Επίσης, είμαι μόνο εγώ ή το τσεκούρι και ο μανδύας, χωρίς την παρουσία πανοπλίας, ταιριάζει γάντι στον Thor; Μακάρι να δούμε και κάτι τέτοιο στις ταινίες, αν και πολύ αμφιβάλλω…

Συνοψίζοντας, το THE UNWORTHY THOR #1 προσφέρει μια ευχάριστη αναγνωστική εμπειρία. Ήταν ένα διασκεδαστικό comic book, χωρίς υπερβολικό χιούμορ που κουράζει, διατηρώντας μια πιο ώριμη και σκοτεινή ατμόσφαιρα. Έχει πολλές δυνατότητες να εξελιχθεί σε μια αξιοπρεπή σειρά! Marvel, σε παρακαλώ, μην το τινάξεις στον αέρα!