Best Of Wonder Woman Stories

Οι καλύτερες ιστορίες της Αμαζόνας της DC

Μπορεί η Wonder Woman να κλείνει φέτος τα 75, δεν έχει όμως πάνω της ούτε μια ρυτίδα. Και αυτό είναι κάτι αξιοθαύμαστο και εντυπωσιακό, όχι όμως όσο εντυπωσιακές είναι οι παρακάτω ιστορίες της, ιστορίες από διαφορετικούς καλλιτέχνες, από διαφορετικά σύμπαντα του multiverse, από διαφορετικές δεκαετίες!

Ως φόρο τιμής προς την θρυλική Αμαζόνα της DC και μετά από ένα εξονυχιστικό ψάξιμο στα ράφια μου για ενδιαφέρουσες ιστορίες, κατάφερα να συγκεντρώσω αυτά τα δέκα, ίσως ξεχασμένα για κάποιους, διαμάντια, τα οποία κάθε fan οφείλει να διαβάσει!

10

Wonder Woman: Earth One, Vol. 1

2016WriterGrant MorrisonArtistYanick PaquetteDC Comics

Όλες οι σειρές της Earth One είναι εντυπωσιακές και, προσωπικά, μου θυμίζουν λίγο το Ultimate Universe της Marvel, δίνοντάς μας μια πιο σκοτεινή και ρεαλιστική σκοπιά πάνω στους παραδοσιακούς ήρωες. Μετά από τα άλλα δύο μέλη της θρυλικής Trinity της DC, η Wonder Woman απέκτησε κι αυτή το δικό της graphic novel! Ίσως σε κάποιους να μην άρεσε τόσο, εγώ προσωπικά όμως το λάτρεψα. Προφανώς δεν είναι τόσο σπουδαίο όσο τα δύο volumes με τον Batman, μας παρουσιάζει όμως μια εύστοχη, εκμοντερνισμένη παραλλαγή της ιστορίας της Diana, με τη συνέχεια να υπόσχεται πολλά! Το μόνο παράπονο που έχω σχετίζεται με την απεικόνιση ορισμένων χαρακτήρων της μυθολογίας, όπως του Ηρακλή. Προσπερνώντας αυτό, όμως, δεν υπάρχει κάτι που να με δυσαρέστησε!

#10 #9 #8 #7 #6 #5 #4 #3 #2 #1