Sun Bakery #1

Τρεις επικές ιστορίες σε ένα τεύχος
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Sun Bakery #1

Writer/ArtistCorey LewisPublisherImage Comics

Τρεις ιστορίες, ένας συγγραφέας. Το SUN BAKERY #1 παρουσιάζει την αρχή των επικών περιπετειών του Corey Lewis, συγκεντρωμένων σε ένα και μόνο τεύχος. Αρχικά, στο “Arem” συναντάμε μια space explorer που προσπαθεί να εξερευνήσει την ύστατη Θούλη του διαστήματος, έως ότου έρχεται αντιμέτωπη με διάφορους μπελάδες. Η συνέχεια έρχεται με το “Dream Skills”, το οποίο παρουσιάζει αντίστοιχα ένα σενάριο εναλλακτικής πραγματικότητας, όπου τα όπλα θεωρούνται παρωχημένα και έχουν αντικατασταθεί από σπαθιά, ενώ στο τέλος, το τεύχος καταλήγει με το κεφάλαιο ονόματι “Bat Rider”, αναφερόμενο σε έναν τύπο με skateboard, ο οποίος μαστίζεται από εμμονές σκέψεις σχετικά με την πρώην του.

Αυτές οι προαναφερθείσες τύπου Shonen ιστορίες προσφέρουν εικόνες που γαργαλάνε τον αμφιβληστροειδή του αναγνώστη, λόγω του σκίτσου και της παλέτας που χρησιμοποιείται. Ο Lewis εξιστορεί περισσότερο μέσω του στιλ και του χρώματος, παρά μέσω της πλοκής, χρησιμοποιώντας τα εν λόγω χρώματα για να δημιουργήσει διαφορετικές διαθέσεις. Βασικό χαρακτηριστικό αποτελεί η μίξη των manga και western comic art στοιχείων, καθώς και οι video game αναφορές που είναι διάχυτες παντού μέσα στο comic.

Έχοντας αυτά κατά νου, προετοιμαστείτε για αρκετές δόσεις διασκέδασης και χαβαλέ, μαζί με λίγο mature content. Μια από τις λίγες περιπτώσεις που μια ματιά στο εξώφυλλο αρκεί, ώστε να αντιληφθείς απευθείας με τι ακριβώς έχει να κάνεις.