Weapon X #1

Επανέρχεται ο κορεσμός;
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Weapon X #1

WriterGreg PakArtistGreg LandPublisherMarvel Comics

Η Marvel επιχειρεί να αναβιώσει την χαμένη αίγλη του Χ-franchise (τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται) και στρατολογεί την παλιά της τακτική, να εμφανίζει το Wolverine, τον πιο αναγνωρίσιμο μεταλλαγμένο, σε κάθε τίτλο του franchise. Έτσι, το πρώτο τεύχος του WEAPON X, μας εισάγει σε μια νέα περιπέτεια των Wolverine and friends, θυμίζοντας όμως πιο πολύ solo τίτλο.

Το τεύχος ανοίγει με τον Wolverine να δέχεται επίθεση από την εγκληματική οργάνωση και έπειτα να αποφασίζει να στρατολογήσει το Sabretooth, προκειμένου να αντιμετωπίσει τους διώχτες του. Οι υπόλοιποι χαρακτήρες του roster δεν κάνουν την εμφάνιση τους, σε ένα κατά τα άλλα διασκεδαστικό τεύχος, με γρήγορο ρυθμό και αρκετές καλές σκηνές δράσεις, που όμως προς το τέλος απλά κουράζει από την έλλειψη πρωτοτυπίας.

Στο οπτικό κομμάτι, τα ηνία αναλαμβάνει ο γνωστός στα λημέρια των Χ-fans, Greg Land, αποδίδοντας τα αναμενόμενα από αυτόν αποτελέσματα. Αν και ο συγγραφέας φαίνεται να έχει διαχειριστεί πολύ καλά τις ικανότητες του σχεδιαστή, ώστε να ελαχιστοποιήσει όλα αυτά τα στοιχεία που τον κάνουν μισητό, τα ανέκφραστα πρόσωπα, χαρακτηριστικό γνώρισμα της τεχνικής του καλλιτέχνη, δε λείπουν.

Η σειρά φλερτάρει με το κίνδυνο να οδηγήσει η συχνότητα εμφάνισης του γέρου Wolverine εκ νέου τον χαρακτήρα σε κορεσμό. Αν και φαίνεται να θυμίζει κάπως κάποιες προηγούμενες εκδοχές της X-Force, το παρόν τεύχος δεν φαίνεται αρκετό για να βγουν ασφαλή και σαφή συμπεράσματα, τόσο ως προς το concept της νέας σειράς όσο και ως προς την ποιότητα της.