Curse Words #4

Abracadabra
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Curse Words #4

WriterCharles SouleArtistRyan CrownePublisherImage Comics

Σε αυτό το τεύχος, ο Wizord προσπαθεί να αποφύγει τις αρχές της Νέας Υόρκης, οι οποίες, με επικεφαλής έναν καχύποπτο πράκτορα της Interpol, ζητούν διακαώς να μάθουν τι συνέβη στο στάδιο (τρία τεύχη πριν). Το πιο φλέγον ζήτημα, όμως, για τον αλλοπρόσαλλο μάγο είναι η ανάκτηση των δυνάμεών του, για το οποίο η Margaret (ένα κοάλα που μιλά, παρεμπιπτόντως), έχει μια εξαιρετική ιδέα. Εν τω μεταξύ, η “πρώην” του Wizord, Ruby Stitch, καταφτάνει στην Γη, με σκοπό την εξόντωσή του.

Πιστεύω ότι το δίδυμο Soule και Crowne είναι από τις λιγότερο γνωστές, αλλά συγχρόνως και από τις πιο στέρεες και αποδοτικές συνεργασίες της χρονιάς. Αυτό που λάτρεψα στο CURSE WORDS #4 είναι η εξέλιξη του πρωταγωνιστή. Εξ αρχής λίγο καθίκι, αλλά σταδιακά αποδέχεται το νέο του ρόλο και τις ευθύνες που φέρει αυτός, ώστε να έχει εκλάμψεις ηρωισμού, τόσο αυθόρμητες όσο και αυθεντικές. Η ιδέα της Margaret, από την άλλη, για την μαγεία στον κόσμο μας, μέσω μύθων και ταχυδακτυλουργικών, είναι μια έξυπνη πινελιά που δίνει τροφή για νέα arcs και νέες προκλήσεις για τους χαρακτήρες.

Σταθερή αξία παραμένει το artwork του comic, τόσο στο ρεαλισμό του σχεδίου όσο και στα υπέροχα χρώματα που ντύνουν τα panels και δίνουν την αίσθηση του fantasy στοιχείου.

Δεν ξέρω τι μπορούμε να περιμένουμε από το φινάλε αυτής της ιστορίας, αλλά αν ακολουθήσει τα μέχρι στιγμής πρότυπα, θα μας εκπλήξει ευχάριστα.