Batman/Elmer Fudd Special #1

Τα crossovers μεταξύ διαφορετικών franchises υπήρχαν από πάντα στα comics. Το πιο πρόσφατο από αυτά είναι τα τεύχη στα οποία οι ήρωες της DC συναντούν τα Looney Tunes. Και ενώ ακούγεται ως ένα πάντρεμα χωρίς υπόσταση, τα μέχρι τώρα αποτελέσματα έχουν διαψεύσει κάθε αμφιβολία που είχαμε για το αποτέλεσμα. Περίμενε, όμως, κανένας ότι το BATMAN/ELMER FUDD SPECIAL θα ήταν ένα από τα καλύτερα τεύχη της χρονιάς;

Στον κόσμο του τεύχους, ο Elmer είναι ένας πληρωμένος δολοφόνος, ο οποίος ερευνά τον θάνατο της γυναίκας που αγαπούσε. Η έρευνά του τον φέρνει αντιμέτωπο με τον Bruce Wayne, ως τον άνθρωπο υπεύθυνο για τον θάνατο του έρωτα του Elmer, και επομένως και με τον Batman.

O Tom King έχει αποδείξει τον τελευταίο χρόνο, μέσα από τις ιστορίες του για το BATMAN, ότι το έχει με τον ήρωα. Και έχει αποδείξει, όντας ο συγγραφέας του κορυφαίου VISION, ότι μπορεί να πάρει χαρακτήρες και concepts, να τα φέρει τούμπα και να παραδώσει στους αναγνώστες κάτι το ανατρεπτικό, το καινούργιο. Έτσι, μας παρουσιάζει μια τελείως διαφορετική εκδοχή των Looney Tunes, ενταγμένη σε έναν πολύ σκοτεινό, noir κόσμο, γεμάτο από κακόφημα μπαρ, εκτελεστές, σκοτεινά σοκάκια, μυστήρια, εγκλήματα και femme fatales. Εκτός του Elmer, σημαντικό ρόλο έχει ο Bugs, ως ο άνθρωπος που πληρώθηκε για να δολοφονήσει την γυναίκα του Elmer. Αλλά και στο μπαρ όπου ξεκινάει η δράση, υπάρχουν easter eggs με τους υπόλοιπους ήρωες των κινουμένων σχεδίων.

O King ισορροπεί μεταξύ της σοβαρότητας της ιστορίας και του χιούμορ που διέπει τα Looney Tunes, ακόμα και σε αυτή τους την ιστορία, και παράγει ένα τεύχος που ανήκει και σέβεται και τους δύο κόσμους. Αναγνωρίζει το πόσο άσχετο φαίνεται σε επιφανειακό επίπεδο το συγκεκριμένο crossover και αυτό λειτουργεί υπέρ του. Έτσι, βρίσκει τα κοινά του characterization των δύο πρωταγωνιστών και καταλήγει σε ένα τέλος τόσο “αληθινό” όσο μας έχει συνηθίσει με τις νυχτεριδοϊστορίες του τον τελευταίο χρόνο.

Δεν υπάρχει καλύτερος από τον Lee Weeks για να δώσει σάρκα και οστά στον κόσμο του BATMAN/ELMER FUDD SPECIAL. Όπως και ο King, έτσι και ο Weeks έχει οπτικοποιήσει έναν κόσμο που ακροβατεί σε ένα σκοινί μεταξύ του κόσμου του Batman και του κόσμου των Looney Tunes. Τα redesigns του Bugs, του Elmer, του Taz και των υπολοίπων είναι εμπνευσμένα. Αλλά προσωπικά απόλαυσα ακόμα περισσότερο το κομμάτι που αφορούσε τον Batman. Τόσο που θα ήθελα να τον δω να σχεδιάζει ένα arc για τον κύριο τίτλο του ήρωα.

Και καταλήγουμε έτσι στην ερώτηση που έκανα στην αρχή. Περίμενε κανείς ότι το εν λόγω τεύχος θα ήταν τόσο καλό; Σίγουρα όχι εγώ. Παρ’ όλα αυτά, ο Tom King και ο Lee Weeks με εξέπληξαν ευχάριστα με την μαεστρία που επέδειξαν σε μια ιστορία, στην οποία ο κόσμος του Batman συναντάει αυτόν των Looney Tunes.