Monsters Unleashed II #4

Μια ανάλαφρη (αλλά απολαυστική) συνέχεια για τη σειρά
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Monsters Unleashed II #4

WriterCullen BunnArtistsDavid Baldeón, Ramon BachsPublisherMarvel Comics

Ο Kid Kaiju και τα τέρατά του είναι αιχμάλωτοι των Intelligencia, οι οποίοι σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν τις δυνάμεις τους για να εκπληρώσουν τα σκοτεινά τους σχέδια. Παράλληλα, η Elsa Bloodstone θα συνάψει μια ανίερη συμμαχία με τον Mole Man, προκειμένου να σώσουν τον Kei. Όμως, ενώ όλα φαίνονται να κυλούν ομαλά για τους κεντρικούς ήρωες, μια ανατροπή θα φέρει τα πάνω-κάτω και θα αφήσει πολλά ερωτηματικά για τη συνέχεια.

Σε γενικές γραμμές, το τεύχος είναι πολύ ανάλαφρο και η αφήγηση κυλάει γρήγορα – κάτι που εκτίμησα ιδιαιτέρως μετά από δέκα άρθρα για το SDCC και δύο snapshot reviews. Ο Kai, η Elsa, αλλά και ο Mole Man, είναι ενδιαφέροντες ως χαρακτήρες και κάθε μέλος των Intelligencia εκπληρώνει άρτια τον ρόλο του φανταχτερού, υπερφίαλου και εγωιστή κακού. Ωραίο είναι και το cliffhanger τέλος, το οποίο μας αφήνει να αγωνιούμε για το τι θα ακολουθήσει.

Όσον αφορά στο εικαστικό κομμάτι, το σχέδιο είναι αρκετά λιτό. Οι απεικονίσεις των ηρώων θυμίζουν λίγο καρτούν, χωρίς αυτό, όμως, να είναι κάτι αρνητικό, καθώς συνοδεύει άρτια τον χαλαρό τόνο του comic. Εξίσου ωραία είναι και τα φωτεινά και έντονα χρώματα του Chris Sotomayor, που γεμίζουν όμορφα τα σκίτσα των Baldeon και Bachs.

Εν κατακλείδι, το MONSTERS UNLEASHED II #4 μας προσφέρει μια απολαυστική συνέχεια. Αν ψάχνετε για ένα ανάλαφρο ανάγνωσμα, χωρίς πολύ δράμα ή πολλές επικές αναμετρήσεις, το comic αυτό είναι ό,τι πρέπει για εσάς!