Black Panther #16

Από τις πιο "χορταστικές" σειρές της Marvel αυτή την εποχή!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Black Panther #16

WriterTa-Nehisi CoatesArtistChris SprousePublisherMarvel Comics

Τo BLACK PANTHER, παρά την παρακμή που υφίσταται στον τομέα των πωλήσεων η βιομηχανία της 9ης τέχνης, καταφέρνει να κρατάει την δυναμική του και την απήχησή του στους αναγνώστες, και αποδεικνύει πως καλογραμμένοι τίτλοι χωρίς δυνατό franchise να τους στηρίζει από πίσω, έχουν ακόμη μέλλον στα mainstream comics.

Στο τεύχος #16, που αποτελεί ένα από τα πιο χορταστικά της σειράς, το BLACK-ISH συνάντησε το GAME OF THRONES και παράλληλα με τις πολιτικές ίντριγκες της Wakanda και τη μάχη ενάντια στο υπερ-έγκλημα, μικρές αντιρατσιστικές αναφορές πολιτικής ορθότητας κάνουν την εμφάνιση τους. Επιπλέον, διατηρείται ο γρήγορος ρυθμός της πλοκής ανάμεσα στις πολλαπλές σκηνές γεμάτες δράση και την εξαιρετική σκιαγράφηση των χαρακτήρων.

Σε αυτόν τον τίτλο η Daenerys δεν θα ετοιμάζεται επί τρεις σεζόν για να επιτεθεί στο Westeros. Αν και η αλήθεια είναι ότι η Storm, στα τελευταία δύο τεύχη, απλά φέρνει βόλτες στους ουρανούς της Wakanda, τα πλάνα είναι αρκετά έξυπνα σχεδιασμένα ώστε να διατηρούν την προσοχή του αναγνώστη. Παρά τις συνεχείς αλλαγές στο art team, το σχεδιαστικό στιλ του τίτλου μένει αναλλοίωτο, με τους καλοσχηματισμένους χαρακτήρες και τα εκφραστικά πρόσωπα να διατηρούνται, ενώ το μεταφυσικό ύφος είναι έντονα διακριτό.

Υπό την πένα του Ta-Nehisi Coates, η σειρά είναι μια από τις καλύτερες και το σημαντικότερο, πιο χορταστικές σειρές της Marvel αυτόν τον καιρό. Είναι από τους ελάχιστους τίτλους της εταιρείας που αξίζουν την προσοχή του αναγνωστικού κοινού.