Coyotes #1

Πόσο μεγάλα δόντια έχει αυτός ο λύκος;
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Coyotes #1

WriterSean LewisArtistCaitlin YarskyPublisherImage Comics

Τα παραδοσιακά παραμύθια έχουν δώσει έμπνευση σε πολλούς καλλιτέχνες, συνεχίζουν να δίνουν και κάτι μου λέει ότι θα το κάνουν για πολύ καιρό ακόμα. Το COYOTES δεν αποτελεί εξαίρεση. Και αν ο τίτλος δεν σας έδωσε μια ιδέα για το ποιο είναι το παραμύθι που αποτελεί τη βάση για αυτό το comic, τί θα λέγατε αν σας αποκάλυπτα ότι την πρωταγωνίστρια την λένε Red; Ακριβώς.

Αγέλες κογιότ, που συλλογικά ονομάζονται The Wolf, κυνηγούν κορίτσια στην Πόλη των Χαμένων Κοριτσιών. Αλλά η Red είναι μία από τις Victorias – υποθέτουμε κορίτσια με ειδικές δυνάμεις – και εκπαιδεύεται από την Duchess για να ξεπαστρεύει αυτά τα τέρατα. Όταν ο ντετέκτιβ Frank Coffey, φρέσκος στην Πόλη, βρίσκει την Red στη σκηνή ενός άγριου φονικού, μπλέκεται και εκείνος στην απίθανη αυτή ιστορία.

Τσίμπησα. Τσίμπησα για πολλούς λόγους. Κάποιοι είναι εντελώς δικοί μου, όπως η εμφάνιση γερανών origami, και κάποιοι άλλοι είναι καλοί λόγοι για να το διαβάσετε και εσείς, όπως το πολύ καλό σχέδιο και η ενδιαφέρουσα πλοκή. Όπως η τέλεια αναλογία πληροφορίας/απορίας, που σε κάνει να περιμένεις το επόμενο τεύχος. Όπως το δεύτερο επίπεδο για τη γυναικεία χειραφέτηση.

Εντάξει, λοιπόν, θα μπω στο δάσος και θα φτάσω μέχρι το σπιτάκι της γιαγιάς. Για να δούμε πόσο μεγάλα δόντια έχει αυτός ο λύκος.