Batman #37

Ένα διαφορετικό arc
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Batman #37

WriterTom KingArtistClay MannPublisherDC Comics

Ο Tom King μας έχει συνηθίσει σε επικές και σκοτεινές ιστορίες μέχρι τώρα με τον Σκοτεινό Ιππότη, έτσι ήταν μεγάλη έκπληξη, όταν στο τεύχος #36 ξεκίνησε το “Super Friends” arc. Είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία, αφού είναι γεμάτη χιούμορ και ανάλαφρες στιγμές, παραμένοντας όμως πιστή στους χαρακτήρες της.

Το BATMAN #37 ολοκληρώνει το “Super Friends” και το τεύχος είναι ακόμη πιο απολαυστικό από το πρώτο. Υπάρχει χιούμορ σε αρκετές στιγμές, όπως όταν ο Batman με τον Superman ανταλλάσσουν ρούχα ή όταν ο Batman λέει συνέχεια “No” σε ό,τι και να τον ρωτήσουν, επιβεβαιώνοντας πως είναι μόνιμα κατσούφης και ιδιόρρυθμος. Γενικότερα, το τεύχος είναι γεμάτο με χιουμοριστικές στιγμές, που όμως είναι καλογραμμένες και χωρίς να αλλοιώνουν τους χαρακτήρες.

Παράλληλα, όμως, όπως και στο πρώτο τεύχος, υπάρχει και ένα δεύτερο κείμενο σε αυτά που λέγονται και πράττονται. Πίσω από την ανάλαφρη ατμόσφαιρα και τους αστείους διαλόγους, αναλύονται οι χαρακτήρες και οι σχέσεις τους. Φαίνεται αυτό το ιδιόρρυθμο bromance ανάμεσα στον Batman και στον Superman, αλλά και το πώς το διαχειρίζονται οι (πλέον) αρραβωνιαστικιές τους.

Μια πολύ διαφορετική μα και ταυτόχρονα πετυχημένη αλλαγή ύφους από τον Tom King, που μας προσφέρει ένα ευχάριστο διάλλειμα.