Infinity Countdown: Adam Warlock #1

Κοσμικό έπος με άρωμα προηγούμενων δεκαετιών

Λίγοι χαρακτήρες είναι τόσο στενά συνδεδεμένοι με τα Infinity Gems και τις ιστορίες γύρω από αυτά όσο ο Adam Warlock. Και, καθώς πλησιάζει η κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου AVENGERS: INFINITY WAR, η εκδοτική πλευρά της Marvel δε θα μπορούσε να χάσει την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί το timing και να μας δώσει μια νέα προσθήκη στο έπος των Gems…. ε συγγνώμη, Stones, όπως ονομάζονται πλέον. Με το INFINITY COUNTDOWN: ADAM WARLOCK, o Gerry Duggan μας προϊδεάζει για τον ρόλο του Adam στο INFINITY COUNTDOWN και ταυτόχρονα συνεχίζει να προετοιμάζει το σκηνικό για την κλιμάκωση της ιστορίας που αφηγείται εδώ και μήνες στο GUARDIANS OF THE GALAXY.

Για την ακρίβεια, από την αρχή του MARVEL: LEGACY άρχισε να υπάρχει η πρώτη κινητικότητα σχετικά με τα πετράδια, όταν είδαμε τον αναγεννημένο Wolverine να έχει στην κατοχή του το Space Stone, ενώ είδαμε και άλλα πετράδια να κάνουν την εμφάνιση τους σε άκυρους μεταξύ τους τίτλους. Ένας από αυτός ήταν, όπως προανέφερα, το GUARDIANS OF THE GALAXY, του οποίου η πλοκή θα έχει τόσο μεγάλη έκταση που αποφασίστηκε να ακυρωθεί ο τίτλος και την θέση του να πάρει το εν λόγω event.

Ας πάμε όμως στα του Adam, ο οποίος βρίσκεται αναγεννημένος σε απροσδιόριστο χρόνο ενώπιον του Kang the Conqueror. O Kang του δείχνει ένα εφιαλτικό μέλλον, στο οποίο μετά την συνεύρεση των πετραδιών ένας άγνωστος αντίπαλος εξόντωσε ολοκληρωτικά τους ήρωες, και τον ενημερώνει για το σχέδιο του να τον στείλει στο παρελθοντικό του εαυτό, τον Φαραώ της Αιγύπτου Rama Tut, έτσι ώστε να μάθει την τοποθεσία του Soul Stone.

Όλο το τεύχος διαβάζεται σα να βγήκε από κάποιο κοσμικό έπος της εταιρείας από παλιότερες δεκαετίες, με τους πομπώδεις  διαλόγους του Adam, την υπόθεση του τεύχους να εκτείνεται από το διάστημα μέχρι την αρχαία Αίγυπτο και να περιλαμβάνει recap της ιστορίας του πρωταγωνιστή, αλλά και ματιές στο μέλλον, και γενικότερα μια αίσθηση νοσταλγικής υπερβολής να πλανάται στην ατμόσφαιρα και το story-telling του Duggan.

Το δίδυμο Allred δεν απογοητεύει ποτέ και, ενώ δεν αποτελούν τους λογικούς υποψήφιους για να εισάγουν το νεότερο κοσμικό limited series της Marvel, λειτουργούν υπερβολικά καλά με το σενάριο του Duggan. Το σχέδιο του Mike Allred μπλέκει το σχέδιο του Kirby με μια πιο pop αισθητική, η οποία είναι κυρίαρχη και λόγω των έντονων χρωμάτων της Laura Allred. Πριν η ιστορία το γυρίσει προς την δράση, το μεγάλο cast χαρακτήρων και την πιο blockbuster αισθητική, το σχέδιο των Allreds μας βοηθάει να επικεντρωθούμε στην συνάντηση του Adam με τον Kang και στο πώς αυτή θα καθορίσει την εξέλιξη του INFINITY COUNTDOWN και της συνέχειας πέρα από αυτό.

Ενώ δεν γίνεται να μην δω με αμφιβολία κάποιο νέο event/crossover/όπως θέλετε πείτε το της Marvel, το INFINITY COUNTDOWN: ADAM WARLOCK #1 είναι μια αρκετά υποσχόμενη προσθήκη στην ιστορία που εξελίσσεται γύρω από τα Infinity Stones, τα οποία θα βρεθούν στο επίκεντρο για προφανείς λόγους. Όντας ένας από τους πιο ενδιαφέροντες χαρακτήρες της διαστημικής πλευράς της εταιρείας, η παρουσία του Adam Warlock είναι πάντα ευχάριστη, όταν τον χειρίζεται σωστά ο συγγραφέας, και ο Gerry Duggan έχει αποδείξει την αξία του στο παρελθόν, ώστε να χειριστεί πιο σημαντικές σειρές.