Secret Weapons #0

Nikki, special Nikki
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Secret Weapons #0

WriterEric HeissererArtistAdam PollinaPublisherValiant

Το SECRET WEAPONS ήταν ένα από τα πιο ξεχωριστά και επιτυχημένα mini series του 2017 και αποτέλεσμα αυτού είναι η κυκλοφορία κάποιων one-shots με τα origins των πρωταγωνιστών.

Σε αυτό το τεύχος, βλέπουμε την άτυπη αρχηγό της νεοσύστατης παρέας, τη Nikki. Από πού ξεκίνησε και πώς έφτασε να συναντήσει τους υπόλοιπους. Είναι μια ιστορία γεμάτη ανθρωπιά, για ένα κορίτσι που το μόνο που είχε ήταν ένα βίντεό της από το παρελθόν, με ασκήσεις γυμναστικής. Η Nikki άφησε τα όνειρά της κι έμεινε να ψάχνει τη θέση και το ταλέντο της στον κόσμο. Κι όταν ο Harada την βρήκε, αυτό που την περίμενε ήταν απογοήτευση και μόνο.

Η αφήγηση γίνεται με έναν μοναδικά λιτό, πρωτότυπο, μα και άμεσο τρόπο. Μια σειρά από οριζόντια panels, τέσσερα σε κάθε σελίδα, με τη Nikki διαρκώς σε πρώτο πλάνο. Βλέπουμε τον άνθρωπο, με τον κόσμο γύρω της. Οι σκέψεις, τα συναισθήματα, τα βάσανά της είναι συνέχεια στο επίκεντρο. Εξαιρετική ιδέα, με πολύ απτά αποτελέσματα.

Αν και περιμένουμε ένα ακόμα τεύχος, με πρωταγωνιστή τον Owen, δεν υπάρχει κάτι περισσότερο στο πρόγραμμα για τα SECRET WEAPONS. Ελπίζω το άμεσο μέλλον να φέρει χαρμόσυνα νέα!