The Weather Man #1

Ένα ενδιαφέρον και καλογραμμένο comic
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

TheWeather Man #1

WriterJody LeHeupArtistNathan FoxPublisherImage Comics

Έτος 2770. Ο Άρης έχει αποικηθεί και το terraforming είναι τόσο επιτυχές, που ο πλανήτης έχει καιρικές συνθήκες κατά βούληση. Ο Nathan Bright είναι ένας τηλεοπτικός μετεωρολόγος με την επιτυχία και το στυλ ενός pop star. Ο Nathan Bright έχει εφιάλτες.

Πριν από επτά χρόνια, δεκαοκτώ δισεκατομμύρια άνθρωποι δολοφονήθηκαν και ξαφνικά, ο Nathan κατηγορείται ως υπεύθυνος.

Ομολογώ πως τον Jody LeΗeup δεν τον γνωρίζω και μετά από λίγο ψάξιμο, ανακάλυψα πως έχει ασχοληθεί κυρίως με Χ-τίτλους. Το WEATHER MAN είναι ένα καλογραμμένο comic, που δίνει ό,τι ακριβώς χρειάζεται το πρώτο τεύχος μιας σειράς. Παρουσιάζει, εμμέσως, αλλά σαφώς, τη φήμη του Nathan, την ψυχολογία του, την κουλτούρα των “Αρειανών”, αλλά και το τεχνολογικό επίπεδο. Όσο για τη γενοκτονία, ας πούμε ότι δεν την εξηγεί με πολύ όμορφο τρόπο.

Το σχέδιο του Nathan Fox είναι ωραίο και ταιριαστό. Οι εκφράσεις των προσώπων καρτουνίστικες και η σκηνή της μάχης γλαφυρή και δυναμική, που ίσως να μην περίμενες από ένα comic που η δύναμή του είναι στο σενάριο.

Συνολικά, έχουμε ένα επιτυχημένο και ενδιαφέρον ξεκίνημα, που δημιουργεί πολλές προσδοκίες για τη συνέχεια!