Superman #7

Αποκαλύψεις με το τσιγκέλι!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Superman #7

WriterBrian Michael BendisArtistsIvan Reis, Brandon Peterson, Jason FabokPublisherDC Comics

Σε αυτό το τεύχος, Superman και Superboy επιστρέφουν στην Lois, με τον Jon να αφηγείται τα γεγονότα της εξαφάνισής του, και τον λόγο για τον οποίο είναι εμφανέστατα μεγαλύτερος σε ηλικία. Όπως φαίνεται, το φαινομενικά απλό ταξίδι που ξεκίνησαν οι Jon, Lois και Jor-El, πολύ γρήγορα εκτροχιάστηκε, πρώτα με την παρεμβολή των Dominators, και έπειτα με μια έκτακτη διάσωση, δια χειρός Superboy. Τί γίνεται, όμως, όταν αποκαλύπτεται ότι ο Jor-El είναι υπεύθυνος για το όλο φιάσκο;

Ξεκινώντας από τα “εύκολα”, παρ’ όλο που το σχέδιο των Peterson και Fabok περνάει, στην καλύτερη, αδιάφορο, με μοναδική εξαίρεση την απεικόνιση του Lobo, για άλλη μια φορά ο Ivan Reis αποδεικνύει γιατί αποτελεί household name της DC, τα τελευταία χρόνια. Απευθείας αναγνωρίσιμο, το σκίτσο του αποτελεί, όπως πάντα, χάρμα οφθαλμών, ειδικά στις πρώτες σελίδες του τεύχους.

Αναφορικά με το story, ακόμη και αν παραδεχτούμε ότι το family dynamic που διέπει τον τίτλο του Superman, από το Rebirth εως τώρα, “δουλεύει” για τον χαρακτήρα και του δίνει νέα πνοή (κάτι που, OK, ισχύει), στα χέρια του Bendis η κατάσταση έχει παραγίνει. Ναι, όλοι θέλουμε να μάθουμε τι συνέβη σε μάνα και γιό, αλλά τα περιθώρια στενεύουν, και κακά τα ψέματα, ένας έφηβος Superboy είναι καλύτερος από παιδί Superboy, με την προϋπόθεση ότι βγάζει νόημα η αλλαγή και εξηγείται.

Τα plot points είναι σαν το λάστιχο – όσο καλό και να είναι, άμα το παρατραβήξεις, σπάει.