Agents Of S.H.I.E.L.D. S06E01

Missing Pieces

Στο τέλος της 5ης σεζόν, το οποίο πιο πολύ έμοιαζε με series finale, οι Agents of S.H.I.E.L.D. έσπασαν το time loop κατά το οποίο η Γη καταστρεφόταν, αλλά στην πορεία έχασαν δύο μέλη τους, τον Fitz και τον Coulson, ο οποίος πέρασε τις τελευταίες του μέρες στο πλάι της May, στην Ταϊτή (είναι ένα μαγικό μέρος). Είναι όμως αυτό το τέλος της θητείας των χαρακτήρων ή έστω των ηθοποιών στην σειρά; Μάλλον όχι.

Όπως ξέρουμε ήδη από πέρυσι, όταν οι Agents ταξίδεψαν στο μέλλον (όπου είδαν την κατεστραμμένη Γη, αποτέλεσμα του προαναφερθέντος time loop), o Fitz “κοιμήθηκε” σε μια κρυογενική άκατο για 74 χρόνια, για να φτάσει στη χρονιά που είχαν φτάσει οι φίλοι του. Για να μην τα πολυμπλέκω με το time travel που έχει συμβεί σε προηγούμενα επεισόδια, στο παρόν της σειράς, όπου πέθανε ο Fitz, υπάρχει ένας ακόμα Fitz, που δεν έχει βιώσει όσα συνέβησαν στον προηγούμενο κύκλο και κοιμάται στο διάστημα, τον οποίο και ψάχνει στα βάθη του διαστήματος η Simmons με την Daisy.

Το μεγαλύτερο όμως μυστήριο της πρεμιέρας είναι η εμφάνιση του Coulson, ή πιο συγκεκριμένα η εμφάνιση ενός νέου χαρακτήρα με το πρόσωπο του Coulson. Στη διάρκεια του επεισοδίου, η S.H.I.E.L.D., με νέο αρχηγό τον Mack, έχει εντοπίσει περίεργες ενδείξεις όντων που περνάνε στον πλανήτη μας μέσα από πύλες, αρχηγός των οποίων φαίνεται να είναι κάποιος με το πρόσωπο του νεκρού αρχηγού των πρωταγωνιστών.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά και ικανοποιητικά στοιχεία της σειράς, είναι η σταδιακή και οργανική κλιμάκωση των περιπετειών της ομάδας και το πόσο μακριά έχουν φτάσει, είτε από άποψη σκηνικών είτε από άποψη χαρακτήρων. Για παράδειγμα, μεγάλο μέρος του επεισοδίου ακολουθεί την Simmons και την Daisy να προσπαθούν να βρουν τον Fitz στο διάστημα, έχοντας επαφή με εξωγήινους, σκάφη και κάνοντας την φήμη τους γνωστή σε κάθε άκρη του γαλαξία. Αν λάβουμε υπόψη την κλίμακα των απειλών του 1ου κύκλου, μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι έχουν εξελιχθεί κατά πολύ οι Agents μας. Κάτι που ισχύει και σε προσωπικό επίπεδο, με χαρακτηριστικά παραδείγματα την Simmons, που μαζί με τον Fitz ξεκίνησαν από άκακοι nerd επιστήμονες και εξελίχθηκαν κανονικούς badass με σκοτεινές πλευρές, κυριολεκτικά ή μεταφορικά, και τον Mack που από υποστηρικτής αντίπαλης S.H.I.E.L.D. από αυτή του Coulson, πριν από χρόνια, κατέληξε να τον αντικαθιστά στη θέση του Διευθυντή και να εμπνέεται συνεχώς από αυτόν, ακόμη και μετά τον θάνατο του.

Με πιο συγκρατημένο αριθμό επεισοδίων (13), το test drive της 5ης σεζόν, που κατεύθυνε τη σειρά σε hard sci-fi και απέδωσε πλήρως, και τη σιγουριά της ήδη ανακοινωθείσας 7ης σεζόν, το AGENTS OF S.H.I.E.L.D. μας επανασυστήνει τον κόσμο του, χωρίς ιδιαίτερες βιασύνες, αλλά και κοιτώντας προς το μέλλον.