Friendly Neighborhood Spider-Man #6

Introducing Spider-Bite
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Friendly Neighborhood Spider-Man #6

WriterTom TaylorArtistJuann CabalPublisherMarvel Comics

Και εγένετο ο νέος sidekick του Spider-Man, ονόματι Spider-Bite. Είναι 9,5 ετών, έχει ίδιες δυνάμεις με τον Spidey και συμμαχούν για να νικήσουν τους Sinister Six…ty, οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους ένα πολύτιμο κουτί. Αν η όλη υπόθεση σας φαίνεται κάπως πρόχειρα και παιδιάστικα φτιαγμένη, είναι γιατί προέρχεται από το μυαλό ενός παιδιού, ενός 9χρονου θαυμαστή του Spidey με καρκίνο.

Ακολουθώντας στα χνάρια του εξαιρετικού “The Kid Who Collects Spider-Man”, ο Tom Taylor γράφει μια εξαιρετικά απλή, αλλά και εξαιρετικά συγκινητική ιστορία, στην οποία, όσο προχωράει η υπόθεση, η λογική μπαίνει στο παρασκήνιο, κάνοντας σταδιακά όλο και πιο καλοστημένη την ανατροπή με την αλήθεια για τον Spider-Bite. Οι μέχρι τώρα ιστορίες του Taylor στη σειρά, αντικατοπτρίζουν απόλυτα τον τίτλο της – ο Spider-Man ασχολείται με μικρής σημασίας θέματα, συγκριτικά με το υπόλοιπο σύμπαν της Marvel, και εκεί εντοπίζεται το μυστικό της επιτυχίας. Περισσότερο από κάθε άλλον ήρωα της εταιρίας, ο Spider-Man είναι ο κατεξοχήν καθημερινός, next-door ήρωας, από τους πιο ανθρώπινους και με τη μεγαλύτερη καρδιά. Και ο Taylor έχει αποδείξει ότι “το ‘χει” με τις πιο μικρές, αλλά απίστευτα αποτελεσματικές character driven στιγμές.

Στο σχέδιο, ο Juann Cabal είναι αρκετά ολοκληρωμένος και ισορροπημένος. Το δισέλιδο με τους Sinister Sixty και αντίστοιχα η μάχη που ακολούθησε, είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά, αλλά όλο το ζουμί βρίσκεται όταν από την περιπέτεια με τον Spider-Bite περνάμε στην πραγματικότητα.

Προβλέπω να μένει γρήγορα στην ιστορία ως ένα από τα καλύτερα single issues με τον ήρωα.