5 Πρόσφατα Νέα Που Τράβηξαν Την Προσοχή Μου, V.17

Αίσιο τέλος για το φεστιβάλ της Angouleme, που τελικά θα πραγματοποιηθεί, παρά τις δυσκολίες. Παράλληλα, το CBR παρουσιάζει λίστα με τα 75 εξώφυλλα που έγραψαν την Ιστορία της DC, το 24 Hour Comics Day Hellas 2009 ανακοινώνει τους νικητές του, οι εκδόσεις Κορμοράνος παρουσιάζουν στα ελληνικά ένα αριστούργημα του Dan Clowes  και το Webcomic Overlook blog, προτείνει τα 10 καλύτερα webcomics για τη δεκαετία που φεύγει…

  • 1. Όλα καλά για το φεστιβάλ comics της Angouleme!

angoulemeFΜετά από συνάντηση που πραγματοποίησαν στο Δημαρχείο της πόλης, ο Gerard Desaphy, αντιδήμαρχος της Angouleme για τον πολιτισμό, και ο Franck Bondoux, υπεύθυνος της οργάνωσης Neuvième Art+, κατέληξαν σε αρχική συμφωνία για τα οικονομικά ζητήματα, που καθιστούσαν μέχρι τώρα αμφίβολη την πραγματοποίηση της φετινής διοργάνωσης. Εν ολίγοις, η νομαρχία επέτρεψε την οικονομική συμμετοχή του Υπουργείου Πολιτισμού και του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Angouleme, ενώ οι διοργανωτές του φεστιβάλ αναλαμβάνουν ένα μέρος των τεχνικών εξόδων. Ας ελπίσουμε ότι η λύση αυτή θα έχει ισχύ και τα επόμενα χρόνια…

P.S.: Λήδα, thanks για τη μετάφραση από τα γαλλικά. Ακόμη θα πάλευα με τον αυτόματο μεταφραστή-παρωδία…

  • 2. Top 75 Iconic Covers in DC History

dciconic5Εβδομήντα πέντε χρόνια Ιστορίας για την DC, και το CBR καταπιάνεται αυτή τη φορά με τα 75 εξώφυλλα που, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, φωτίζουν τη συναρπαστική  πορεία της. Ήδη, σε καθημερινή βάση, έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν posts, που το καθένα αποκαλύπτει και 4 νέα εξώφυλλα. Τα τελευταία θα ανέβουν στις 23 Νοεμβρίου, όταν και θα έχει συμπληρωθεί ο αριθμός των 90. Στη συνέχεια, κάθε επισκέπτης του site θα μπορεί να επιλέξει τα 10 κορυφαία εξώφυλλα, και από τις ψήφους αυτές στο σύνολό τους, θα προκύψει το τελικό 75αρι.

Αυτό που έχω να πω εγώ, είναι ότι, σε κάθε περίπτωση, αξίζει να πάτε μια βόλτα από το masterlist, όπου βρίσκονται όλα τα εξώφυλλα συγκεντρωμένα. Κι αυτό γιατί θα δείτε να παρελαύνουν μπροστά στα μάτια σας, ορισμένα εξώφυλλα που πραγματικά αξίζει να θυμόμαστε.

  • 2. Αυτοί είναι οι νικητές του φετινού 24 Hour Comics Day Hellas…

…οι οποίοι και θα φιλοξενηθούν στην ομώνυμη έκδοση του 2009:

Γιάννης Αντωνόπουλος

Γιάννης Αντωνόπουλος

Δανάη Κηλαηδόνη

Δανάη Κηλαηδόνη

Μάνος Λαγουβάρδος

Μάνος Λαγουβάρδος

 

 

 

 

 

 

Τα έργα επέλεξε επιτροπή αποτελούμενη από τους Γεώργιο Γεωργέλο  (πρόεδρο της Λέσχης Φίλων Κόμικς), Γιάννη Ρουμπούλια (σκιτσογράφο/σεναριογράφο) και Γεωργία Χιόνη (σεναριογράφο, συγγραφέα). Η έκδοση με τα comics των νικητών, αναμένεται τους επόμενους μήνες.

  • 3. Οι εκδόσεις Κορμοράνος επιστρέφουν με Dan Clowes.

Velvet_Glove_chapter1Μετά από την εξαιρετική κίνηση να εκδόσουν στα ελληνικά το SCHIZO του Ivan Brunetti, οι εκδόσεις Κορμοράνος ανακοίνωσαν ότι, στα τέλη Νοεμβρίου, θα κυκλοφορήσει το LIKE A VELVET GLOVE CAST IN IRON του Dan Clowes, με την -εμπνευσμένη- μετάφραση τίτλου ΣΑΝ ΣΙΔΕΡΕΝΙΟ ΟΜΟΙΩΜΑ ΓΑΝΤΙΟΥ ΑΠΟ ΒΕΛΟΥΔΟ.  Περισσότερα για αυτή τη σπουδαία ιστορία του Dan Clowes -που πρωτοεμφανίστηκε στις σελίδες του θρυλικού EIGHTBALL- και την ελληνική έκδοσή της, στο δελτίο Τύπου που σας περιμένει εδώ.

  • 5. Top-10 webcomics της δεκαετίας που φεύγει.

Ίσως όχι τα 10 πιο επιδραστικά, σίγουρα όμως 10 webcomics που, όπως λέει και ο blogger του Webcomic Overlook, τα επέλεξε γιατί διηγούνται εξαιρετικές ιστορίες, προτείνουν στους αναγνώστες διαφορετικά, φρέσκα είδη χιούμορ αλλά και επειδή “του πήγαν” για τον άλφα ή βήτα λόγο.  Δείτε εδώ την πλήρη λίστα και μια που θα βρεθείτε στο Webcomic Overlook ρίξτε μια ματιά και στο πολύ ενδιαφέρον αρχείο του.

suffragettesm