5 ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ – V.19

Τους αναγνώστες σε ρόλο μεταφραστή σκέφτεται η Tokyopop, η Dynamite Entertainment θα εκδίδει στο εξής τους τίτλους της Dabel Brothers, με την αρχή της νέας χρονιάς η Marvel θα ανήκει πλέον και επίσημα στη Disney και αιγυπτιακό comic βρίσκεται υπό το βάρος εγχώριας λογοκρισίας, καθώς αναμένουμε μια δική μας εκδήλωση αφιερωμένη στο BONE του Jeff Smith.

  • 1. H Dynamite Entertainment θα εκδίδει στο εξής τους τίτλους της Dabel Brothers.

dynamite_logoΜετά από συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι δύο εταιρείες, ανακοινώθηκε ότι η Dynamite Entertainment αναλαμβάνει αμέσως τη δημιουργική διαδικασία, την παραγωγή, την εκτύπωση, την προώθηση και τη διάθεση, όλων των τίτλων που έβγαζε μέχρι τώρα η Dabel Brothers Publishing, καθώς και εκείνων που είχαν στα σκαριά για το προσεχές διάστημα.  Τα πρώτα comics, αποτέλεσμα αυτής της συμφωνίας, θα κυκλοφορήσουν τον Απρίλιο του 2010.  H εκδοτική Dabel Brothers ιδρύθηκε το 2001 και είναι γνωστή κυρίως για τις μεταφορές έργων της λογοτεχνίας του Φανταστικού, σε comics και graphic novels,  από συγγραφείς όπως οι Orson Scott Card, Raymond E. Feist, Laurell K. Hamilton, George R. R. Martin, R.A. Salvatore, κ.α.

frank_head

  • 2. Τέλος της χρονιάς, η αρχή νέας εποχής για Marvel-Disney.

disney_marvel_logosΣύμφωνα με ανακοίνωση της Marvel, η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την 31η Δεκεμβρίου, με τους μετόχους της εταιρίας να εγκρίνουν τη μεταφορά. Έτσι, όταν επιστρέψουν στα γραφεία τους μετά την Πρωτοχρονιά, οι εργαζόμενοι της Marvel θα είναι πλέον και επίσημα, ένα ακόμη τμήμα της Disney.

  • 3. Τους αναγνώστες σε ρόλο μεταφραστή σκέφτεται η Tokyopop.

Συγκεκριμένα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Stu Levy ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη κατά τη διάρκεια μιας web conference, ότι η εκδοτική εξετάζει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει ως μεταφραστές τους ίδιους τους fans, δίνοντάς τους τις συνέχειες σειρών που σταμάτησαν λόγω κακών πωλήσεων. Περισσότερες λεπτομέρειες για την ενδιαφέρουσα όσο και παρακινδυνευμένη αυτή κίνηση, στο Anime News Network.

  • 4. Βραδιά-Αφιέρωμα στο BONE του Jeff Smith.

Cartoonist-DVD-Cover_3835 χρόνια διαρκούς παρουσίας κλείνουμε εδώ στο comicdom.gr, και είπαμε να το γιορτάσουμε!  Η αρχή έγινε με τα 100 comics της δεκαετίας που ψήφισαν και προτείνουν οι 18 συντάκτες και συνεργάτες μας και θα συνεχιστεί το προσεχές διάστημα με μια σειρά εκδηλώσεων, παρουσιάσεων και ανασκοπήσεων.  Για αρχή όμως, σημειώστε: τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου στις 19:00, στο θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, η Comicdom Press, η Jemma Press και η Ελληνοαμερικανική Ένωση σας προσκαλούμε σε μια βραδιά αφιερωμένη στο BONE του Jeff Smith.

Με αφορμή την παρουσίαση του BONE, Τόμος 5: Ροκ Τζόου Άρχοντας των Ανατολικών Συνόρων από τη Jemma Press, ο Αλέκος Παπαδάτος, σχεδιαστής comics, η Λήδα Τσενέ, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Comicdom Press και o δημιουργός comics, Σπύρος Δερβενιώτης, θα μιλήσουν για το BONE και τον δημιουργό του, Jeff Smith.

Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη προβολή στη χώρα μας του ντοκιμαντέρ The Cartoonist: Jeff Smith, Bone and the Changing Face of Comics. Στο διάρκειας 76 λεπτών ντοκιμαντέρ, το comic BONE, έργο ζωής του Jeff Smith, μπαίνει στο μικροσκόπιο σημαντικών συναδέλφων του, δημιουργών comics, όπως μεταξύ άλλων ο Terry Moore, ο Paul Pope και ο Harvey Pekar. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Δείτε εδώ το trailer.

  • 5.  Λογοκρισία σε αιγυπτιακό comic

metro01Η ιστορία εκτυλίσσεται εδώ και καιρό και η πορεία της δεν είναι και η καλύτερη δυνατή…  Οι δημιουργοί του comic METRO (μεταφρασμένο δείγμα του, εδώ) του πρώτου adult graphic novel της Αιγύπτου, καταδικάστηκαν  με εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης , ενώ αποσύρθηκαν από παντού και όλα τα αντίτυπα του comic τους. Η αιτιολογία ήταν ότι το METRO προσέβαλλε τη δημόσια αιδώ.

Όλα ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2008, όταν o συγγραφέας Magdy al Shafee και ο εκδότης Mohammed al Sharqawi δέχτηκαν στα γραφεία της εκδοτικής την επιδρομή της αστυνομίας, όπου και για αρχή κατέσχεσε όλα τα διαθέσιμα αντίτυπα. Και η ιστορία συνεχίζεται, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγγραφέας θα ζητήσει επανάληψη της δίκης…