PREVIEWS PICKS (JUΝΕ 2010): The “Green Pages”

Μετά το επικών διαστάσεων “blue section” του ever-lovin’, ακολουθεί το όχι-και-τόσο-επικό “green section”, γιατί στο Comicdom μας αρέσει να κρατάμε τις ισορροπίες. Επιπλέον, δεν έχει τόση πλάκα να κράζεις solicitations στο green zone – η Marvel και η DC προσφέρουν πολύ περισσότερες ευκαιρίες…

CEREBUS VOL. 1 (Aardvark Vanaheim, pg218, $30)
Το μακροβιότερο ανεξάρτητο (και ασπρόμαυρο) comic ever, από τον Dave Sim. Τίποτε λιγότερο από masterpiece, απαιτεί όμως πολύ μεγάλη δέσμευση, αν θέλετε να το διαβάσετε ολόκληρο. You have been warned.

TERRY MOORE’S ECHO #24 (Abstract Studios, pg219, $3.50)
OK, ίσως το τεύχος #24 να μην είναι και το καλύτερο starting point, στην ίδια σελίδα όμως θα βρείτε και τα solicitations για τα πρώτα 4 trades. Σημειώστε, επίσης, ότι ο Terry Moore ήταν nominated writer/artist στα Eisner και Harvey Awards για το 2010, ενώ το ίδιο το ECHO ήταν υποψήφιο Best Comic Book από τη National Cartoonist Society.

ALAN MOORE’S NEONOMICON #1 (Avatar Press, pg239, $3.99)
Νέα δουλειά από τον Alan Moore. Ο σημαντικότερος λόγος που το αναφέρω είναι για να μη μου κόψουν την καλημέρα συγκεκριμένα μέλη του Comicdom. O Moore έχει να γράψει κάτι πραγματικά καλό από το FROM HELL και δε νομίζω ότι αυτό είναι το επόμενο masterpiece…

NEAL ADAMS SAVAGE SKETCHBOOK I & II (Continuity, pg258, $20)
O Neal Adams δεν είναι μόνο “The Best Batman Artist Ever”! Εδώ έχετε τη δυνατότητα να δείτε πολλά fantasy illustrations. Do yourself a favor and get it!

GREEN HORNET: SINS OF THE FATHER HC (Dynamite Entertainment, pg270, $24.99)
Για τους fans του Kevin Smith. Σημειώστε ότι υπάρχει και ταινία στο μέλλον…

PALOOKAVILLE #20 HC (Drawn & Quarterly, pg286, $19.95)
To αριστουργηματικό “Clyde Fans” συνεχίζεται, αλλά αυτή τη φορά συνοδεύεται από extra υλικό: sketchbook, documentation του Dominion City και άλλα. A true gift for Seth fans!

A DRUNKEN DREAM AND OTHER STORIES (Fantagraphics, pg290, $24.99)
THE EXTRAORDINARY ADVENTURES OF ADELE BLANC-SEC VOL. 1 (Fantagraphics, pg290, $24.99)

Για τα συγκεκριμένα comics δε μπορώ να σας πω και πολλά. Υπάρχουν άλλα μέλη του Comicdom, που ειδικεύονται στα ευρωπαϊκά και τα manga. Τα αναφέρω επειδή εκδίδονται από τη Fantagraphics και φαίνονται ενδιαφέροντα. A good comic is a good comic, regardless of language. Εύγε στη Fantagraphics, που δε διστάζει να φέρει νέες αναγνωστικές εμπειρίες στο αγγλόφωνο κοινό της.

TIME BOMB (Radical Comics, pg312, $4.99)
Πιο πολύ το αναφέρω λόγω των δημιουργών του: Jimmy Palmiotti, Justin Gray, Paul Gulacy, αν και ο Gulacy έχει χάσει τη φόρμα του… Και $4.99 το τεύχος…