THE WARP #8: It’s A Bird – It’s A Plane – It’s… SUPERPUP!!!

Μετά τα φονικά του WΑRP της περασμένης εβδομάδας, ας ασχοληθούμε σήμερα με κάτι πιο διασκεδαστικό.

Το 1952 ήταν μια καλή χρονιά για τους fans του Superman. Αυτό γιατί, εκείνη τη χρονιά, ξεκίνησε να προβάλλεται σε εθνικό δίκτυο (αυτό συνέβη πρώτη φορά στα τηλεοπτικά χρονικά), το THE ADVENTURES OF SUPERMAN, με τον George Reeves στον πρωταγωνιστικό ρόλο.
Η σειρά συνεχίστηκε με μεγάλη επιτυχία μέχρι το 1958. Αυτή την επιτυχία προσπάθησε να εκμεταλλευτεί ο τηλεοπτικός παραγωγός της, Whitney Ellsworth (μεταξύ πολλών άλλων και ο πρώτος συγγραφέας του newspaper strip BATMAN & ROBIN, που ξεκίνησε το 1966, λόγω της επιτυχίας της τηλεοπτικής σειράς με τον Adam West στον ρόλο του Batman) .


Έτσι, το Νοέμβρη του 1957, μια εβδομάδα μετά το τέλος των γυρισμάτων του τελευταίου επεισόδιου του THE ADVENTURES OF SUPERMAN, χρησιμοποιώντας τα σκηνικά της σειράς, που ακόμη δεν είχαν αποσυρθεί/καταστραφεί, καθώς και τους ίδιους τεχνικούς, ο Ellsworth θα δημιουργήσει ένα πιλοτικό επεισόδιο, με ήρωες που παραπέμπουν στο σύμπαν του Superman, αλλά με μία μικρή διαφορά:Είναι σκυλάκια!!!


Με την εισαγωγή του επεισοδίου να είναι εμφανώς φτιαγμένη για να προσεγγίσει χορηγούς (“Your product, the best of its kind in the world, presents… “The Adventures of Superpup!”), θα ξεκινήσει ένα από τα πιο παράδοξα Superman-related εγχειρήματα.


Θα γνωρίσουμε, λοιπόν, τον σεμνό και συνεσταλμένο δημοσιογράφο Bark Bent, που εργάζεται στην εφημερίδα Daily Bugle (Spider-Man fans, προσοχή! Είμαστε στο 1957!), μαζί με την θαρραλέα ρεπόρτερ Pamela Poodle.


Ενδεικτικά, να αναφέρουμε και το όνομα του κακού της ιστορίας, Professor Sheepdip.


Για τα γυρίσματα της σειράς θα χρησιμοποιηθούν ηθοποιοί νάνοι. Ο προϋπολογισμός του επεισοδίου υπολογίστηκε στις $25,000 με $30,000 – σχεδόν το μισό απ’ όσο κόστιζε ένα επεισόδιο του ADVENTURES OF SUPERMAN, εκείνη την εποχή.

Η National Comics (έτσι ονομαζόταν τότε η DC) δεν είδε πολύ ζεστά το όλο εγχείρημα, αλλά επειδή είχε μείνει ικανοποιημένη από τον Ellsworth, λόγω της επιτυχίας του THE ADVENTURES OF…, δέχθηκε να καλύψει τον μισό προϋπολογισμό για τα γυρίσματα του πιλότου. Τα υπόλοιπα χρήματα τα έβαλε ο ίδιος ο Ellsworth, απ’ την τσέπη του.


Αρχικά, η παραγωγή σκόπευε να δημιουργήσει κούκλες με αρθρώσεις, που θα μπορούσαν να κινούνται, αλλά λόγω του χαμηλού προϋπολογισμού, προτιμήθηκε να κατασκευαστούν μάσκες από fiberglass για τον πιλότο. Σε περίπτωση που η σειρά εγκρινόταν, θα επανέρχονταν στην αρχική ιδέα και θα κατασκεύαζαν τις κούκλες.


Για λόγους οικονομίας, επίσης, αντί οι φωνές να ντουμπλαριστούν μετά το γύρισμα, προτιμήθηκε να γράφονται ζωντανά οι διάλογοι, με τους ηθοποιούς που θα “δάνειζαν” τη φωνή τους, να στέκονται  off-camera την ώρα του γυρίσματος. Ο πιλότος, τελικά, δεν προβλήθηκε ποτέ και η σειρά δεν ξεκίνησε, αλλά από την ιδέα αυτή θα δημιουργηθεί, μετά από πολλά χρόνια (2006), η σειρά κινουμένων σχεδίων KRYPTO THE SUPERDOG.


Ο Ellsworth θα δοκιμάσει την τύχη του και με ένα άλλο project, το THE ADVENTURES OF SUPERBOY.


Σαφώς πιο προσεγμένο, με μεγαλύτερο budget, καλούς πρωταγωνιστές και καλογραμμένο σενάριο, που δυστυχώς, όμως, θα ακολουθήσει τη μοίρα του Superpup…

(Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε το πρώτο μέρος του πιλοτικού  επεισοδίου του THE ADVENTURES OF SUPERPUP.)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vJnsZrVn0vc[/youtube]