BLOOD OF COBALT

Writer/Artist: Leech Worm
www.leechworm.com

Πρόκειται για ένα webcomic που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2011 και συνεχίζει με σταθερές εβδομαδιαίες δημοσιεύσεις μέχρι σήμερα. Ο δημιουργός του ζει στον Καναδά και υπογράφει με το ψευδώνυμο Leech Warm. Το storytelling χωρίζεται σε κεφάλαια με ξεχωριστή πλοκή, δύο ιστορίες δηλαδή σε διαφορετικές χώρες και με διαφορετικούς πρωταγωνιστές, οι οποίες προς το παρόν μοιάζουν ασύνδετες.

Η πρώτη ιστορία εκτυλίσσεται στη φανταστική πόλη Ruria. Εκεί, εντός της πόλης υπάρχει το “Box Treasure”, μία θρυλική κατασκευή που αποτελεί την έδρα για τις μυστικές συναντήσεις του βασιλιά Bertram Metzger και είναι υπεύθυνη για τη φύλαξη πολύτιμων πληροφοριών και άλλων μυστικών που δε θα ξέφευγαν ποτέ από τα τείχη της.Στην εισαγωγή αναφέρεται πως το Box έγινε πασίγνωστο μετά από αμέτρητες επιδρομές κλεφτών και φιλόδοξων κυνηγών θησαυρών, οι οποίοι δεν επέστρεψαν ποτέ (spooky…). Εκτός του βασιλιά, η είσοδος στην υψηλότερη βαθμίδα επιτρέπεται μόνο σε ακόμη τρία άτομα, των οποίων τα ονόματα καλύπτει ένα πέπλο μυστηρίου.

Η απελευθέρωση του περιεχομένου του Box θα μπορούσε εύκολα να επιφέρει την πτώση ολόκληρης της Ruria και για τον λόγο αυτό η απόδραση του νεαρού Sigfryd αποτελεί ύψιστη απειλή για την βασιλική κυριαρχία. Κανένας έως τώρα δεν είχε καταφέρει να φύγει από εκεί και η γνώση των καλά κρυμμένων μυστικών του Box θα μπορούσε αποφέρει, σε όποιον αποδράσει, ανείπωτο πλούτο και φήμη. Με τη βοήθεια της “μαθητευόμενης” Loni, ο Sigfryd προσπαθεί να ξεφύγει από όσους τον καταζητούν και αναζητά έναν ασφαλέστερο προορισμό.

Εν τω μεταξύ, σε μία άλλη χώρα, γενετικά μεταλλαγμένοι (πρώην) άνθρωποι αρχίζουν να κυκλοφορούν ελεύθεροι στο δρόμο. Αυτά τα human/animal υβρίδια δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια πειραμάτων, τα οποία επιχειρούσαν να κάνουν σε ανθρώπους μεταμοσχεύσεις ζωικών οργάνων, χωρίς, όμως, το αποτέλεσμα να είναι τόσο cool όσο το φαντάζεστε! Τελικά αυτό δεν βοήθησε και πολύ στην εξέλιξη του ανθρώπινου ανοσοποιητικού συστήματος, όπως ήταν η αρχική (whatever) ιδέα, αλλά αντίθετα κατέστησε τα άτομα αυτά ανεξέλεγκτα και επιθετικά προς τους εναπομείναντες πολίτες. Κεντρικός ήρωας εδώ είναι ο άνθρωπος-λεοπάρδαλη Seyton, ο οποίος, μετά από μια κρίση ταυτότητας, αποφασίζει να υπερασπιστεί την ανθρώπινη πλευρά του και να ακολουθήσει τους βασικούς κανόνες λειτουργίας της κοινωνίας. Αντίθετα, τα “αδέρφια” του, Duncan και Raula, δε μοιάζουν να κρατούν τα προσχήματα, με την τελευταία να αποτελεί μια επικίνδυνη παραλλαγή λύκου που συχνά προσθέτει στο μενού της ανθρώπινα χεράκια και ποδαράκια.

Στο πρώτο σκέλος, το BLOOD OF COBALT μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από κάποιο κλασικό πολεμικό παραμύθι, ενώ στο σύνολό του έχει ένα σχετικά ενδιαφέρον σχέδιο και ζωντανά χρώματα.

Στο δεύτερο σκέλος μπορώ να πω πως με απογοήτευσε λιγάκι, αφού σε κανένα σημείο δεν μπορώ να βρω κοινά – έστω συμβολικά – σημεία μεταξύ των ιστοριών που φαίνεται να συμβαίνουν παράλληλα. Η αγγλική είναι γραμμένη κατανοητά, με υπόγειο χιούμορ για τους καναδικούς ιδιωματισμούς, και στα θετικά θα προσέθετα και τα blogposts που συνοδεύουν τις αναρτήσεις.

Η ειλικρινής μου άποψη είναι ότι αποτελεί ένα μάλλον συμπαθητικό comic που το παρακολουθώ περιστασιακά, απλά και μόνο επειδή περιμένω την έκπληξη. Στο μεταξύ, ένας δραπέτης της βασιλικής μοναρχίας και ένας άνθρωπος-θηλαστικό δεν μου μοιάζουν καθόλου, μα καθόλου συμβατά.