MONSTER ON THE HILL

Writer/Artist: Rob HarrellMonster on the Hill cover
Top Shelf Productions

Αυτή την εβδομάδα έχω την τιμή να σας παρουσιάσω ένα από τα πιο όμορφα και γλυκά graphic novels της φετινής χρονιάς. Ο λόγος για το MONSTER ON THE HILL, του Rob Harrell. Αν και αποτελεί το πρώτο μεγάλο project του δημιουργού, οφείλω να ομολογήσω ότι είναι μία εξαιρετικά και ιδιαίτερα προσεγμένη δουλειά, με πολύ πρωτότυπο σενάριο. Δυστυχώς για εσάς, δεν είναι ακόμη διαθέσιμο στα comic shops, αφού αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Ιούλιο, εμείς ωστόσο το εξασφαλίσαμε σε review pdf και αποφασίσαμε να προθερμάνουμε την έλευση του στα ράφια, η οποία αναμένεται να είναι θεαματική.

Η ιστορία εκτυλίσσεται στην Αγγλία του 1860 και μας παρουσιάζει μικρές φιλήσυχες πόλεις που συνοδεύονται από τα τοπικά τους τέρατα! Η κάθε πόλη χρωστάει στο τερατάκι της όχι μόνο τον μύθο που δημιουργείται γύρω από το όνομά του, αλλά και μεγάλο μέρος του τουρισμού της. Ως εδώ, όλα βαίνουν καλώς, όταν όμως τα τέρατα-προστάτες καθίστανται υπεύθυνα για την τιμή και την υπερηφάνεια των κατοίκων, τότε ο ρόλος τους αποκτά νέες διαστάσεις και ο φόβος που προκαλούν δεν μπορεί να συμβιβαστεί με τη μετριότητα! Σταδιακά, λοιπόν, οδηγούμαστε στην ιστορία της πόλης Stoker-on-Avon, η οποία αντιμετωπίζει τον χειρότερο εφιάλτη του κάθε δημάρχου: ένα άεργο τέρας! Την κατάσταση έρχεται να σώσει ο ιδιόμορφος επιστήμονας του χωριού, Dr. Wilkie, και ο πιτσιρικάς Timothy (το παιδί με τις εφημερίδες), που ταξιδεύει λαθραία μέσα στη βαλίτσα του.

Monster-on-the-hill1-540x525Η πραγματική περιπέτεια ξεκινάει όταν οι δύο ήρωες αναζητούν την αιτία του προβλήματος και συναντούν το τέρας, το οποίο αντιμετωπίζει μία μορφή κατάθλιψης, με κρίσεις άγχους, χαμηλή αυτοπεποίθηση και ένα βασανιστικό αίσθημα ανεπάρκειας. Ξεκινώντας, λοιπόν, με τις χαρακτηριστικές τεχνικές συμβουλευτικής, επιχειρούν να απομακρύνουν τις αρνητικές του σκέψεις και να το κάνουν να αναβιώσει τις περασμένες ημέρες αίγλης, όταν αποτελούσε τον φόβο και τον τρόμο της πόλης του. Δυστυχώς, η αποστολή του Dr. Wilkie και του μικρού ντελάλη δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση και όταν βλέπουν πως κάθε προσπάθεια τους αποβαίνει άκαρπη, αποφασίζουν να ξεκινήσουν όλοι μαζί ένα road trip! Αναζητούν παλιόφιλους από το Σχολείο Τεράτων, που θα τον συμβουλεύσουν και θα του θυμίσουν τα ξεχασμένα κόλπα. Κάπου εδώ, όμως, λέω να σταματήσω να περιγράφω την εξέλιξη της ιστορίας, αφού είναι πραγματικά ένα συναρπαστικό σενάριο, που αξίζει να το ανακαλύψετε μόνοι σας!

MonsterOnTheHill_03Συνολικά, δίνει την εντύπωση ενός παραμυθιού με πολλή δράση και τολμώ να πω πως θα το έδινα σε οποιοδήποτε παιδάκι (που ξέρει να διαβάζει). Το χιούμορ του είναι πανέξυπνο, χωρίς πολλή προσπάθεια και το λεξιλόγιό του, ιδιαίτερα προσεγμένο. Τα χρώματα, επιπλέον, είναι πολύ ζωντανά και κατά τη γνώμη μου, καταφέρνουν να αποδώσουν υπέροχα το εξοχικό τοπίο που κυριαρχεί στις περισσότερες σελίδες. Εντύπωση μου έκαναν, όμως, και τα κινηματογραφικά σχέδια στις σκηνές μάχης και τα “κοντινά πλάνα” στους πρωταγωνιστές, όταν ο δημιουργός θέλει να τονίσει τη συναισθηματική τους φόρτιση και τις αντιδράσεις τους, ενώ σε όλη του την έκταση κυριαρχεί το ζήτημα της φιλίας, που είναι τόσο ζωηρό ώστε σε κάνει να νιώθεις μέλος μιας μεγάλης παρέας.

Αυτό το γλυκό παραμύθι έχει λάβει ήδη διθυραμβικές κριτικές και αναμένεται να συγκινήσει τους αναγνώστες κάθε ηλικίας. Όποιος ενδιαφέρεται, δεν έχει παρά να κάνει υπομονή μέχρι τον Ιούλιο, ή να επισκεφθεί το site της Top Shelf για να ρίξει μια κλεφτή ματιά στο preview, που όμως δεν χορταίνεται με τίποτα!