DRUMHELLAR #1

Writer: Alex LinkDrumhellar
Artist: Riley Rossmo
Image Comics

Μιας και, γενικά λίγο ή πολύ (διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο) όλοι μας ζούμε μία περίεργη, ίσως και λίγο παράδοξη καθημερινότητα, έρχεται το DRUMHELLAR να τις ισοπεδώσει όλες. Δε γίνεται η ζωή κάποιου, ακόμη και όταν είναι paranormal detective, να είναι τόσο πολύ παράλογη. Και καθώς εξελίσσεται η ιστορία, τόσο πιο παράξενη γίνεται!

Βέβαια, τη δικαιολογώ ως ένα σημείο. Και αυτό γιατί ο ήρωας της ιστορίας μας, ονόματι Drum Hellar, εκτός από paranormal detective, είναι και εθισμένος στα παραισθησιογόνα. Επιπλέον, ο πιστός βοηθός και φίλος του είναι ένα φάντασμα κάποιου ζώου – δεν κατάφερα να το αναγνωρίσω, ίσως να έχετε καλύτερη τύχη από εμένα. Οπότε καταλαβαίνετε γιατί, στην τελική, τα όσα συμβαίνουν φαίνονται απλά σαν “καθημερινότητα”. Προφανώς όχι η δική μας (μην Drumhellar1προσβληθείς, Έλληνα paranormal detective), αλλά η δική του σίγουρα είναι.

Η ισορροπία χάνεται όταν συναντάει ένα παγώνι μέσα σε μία καταιγίδα και, μέσα από παραισθήσεις, οδηγείται σε μία μικρούλα πόλη στην Βόρεια Ντακότα. Εκεί, εκτός του πιστού φίλου, ονόματι Harold, συναντάει το παλιό του κορίτσι – που, παρεμπιπτόντως, είναι λυκάνθρωπος! Επιστρέφοντας μία καμένη μοβ ρόμπα, της ζητάει ένα μέρος να μείνει και αναχωρεί για να κάνει έρευνες. Αργότερα, όταν έχει πέσει η νύχτα, της ζητάει βοήθεια και ψάχνουν μέσα στους βάλτους, κάτω από την πανσέληνο. Όπου, υπό το φως της πανσέληνου, όλα είναι ορατά.

Βρίσκουν ένα bogman, για το οποίο έψαξα να βρω τι ακριβώς είναι, και είναι το πτώμα που είναι στο βάλτο και γενικά έχει μία περίεργη εμφάνιση. Επιπλέον, υπάρχει και ένα σπάνιο είδος λωτού, που είναι το τέλειο υποκατάστατο των χαπιών του. Ένα όραμα, ένα φιλί και ένας εκδικητικός και αιμοβόρος bogman!

Μπορώ να πω, όμως, πως ήταν αρκετά απολαυστικό και έχει μία αίσθηση κωμωδίας. Περίεργης κωμωδίας. Drumhellar5Τουλάχιστον, εγώ κάπου γέλασα. Φυσικά, και εγώ περίεργη είμαι, αλλά ο καθένας έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες. Ήταν σίγουρα ενδιαφέρον και, όπως είπα, ελαφρώς κωμικό. Βέβαια κάπου κάπου το έχασα στην ιστορία, λόγω γρήγορης εναλλαγής καταστάσεων, αλλά δεν αποτέλεσε πρόβλημα. Γιατί όλα τα διορθώνει ο Alex Link, στο σενάριο, ενώ στο σχέδιο, ο Riley Rossmo δίνει και επεξηγήσεις, εκτός από αέρινες φιγούρες και ζωηρά χρώματα.

Ιδιόρρυθμα σχέδια σε ένα ιδιόρρυθμο comic, που όμως είναι αρκετά διασκεδαστικό και ευχάριστο. Απολαύστε το!