SNAPSHOT REVIEWS 14-11-13

Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

guardians-of-the-galaxy-8GUARDIANS OF THE GALAXY #8
Writer: Brian Michael Bendis
Artist: Francesco Francavilla
Marvel Comics

Καθώς ο πόλεμος του INFINITY μαίνεται σε ολόκληρο το γαλαξία, οι GUARDIANS OF THE GALAXY πρέπει, φυσικά, να πάρουν μέρος. Γιατί; Γιατί έτσι!

Με σενάριο που θυμίζει quest πρώτου level σε κακοφτιαγμένο RPG, το συγκεκριμένο τεύχος με προκαλεί να αναιρέσω όσα είπα για τους GUARDIANS σε προηγούμενο review. Οι διάλογοι ήταν απλά τόσο κακογραμμένοι, που δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι τους έγραψε ο ίδιος άνθρωπος που επιμελήθηκε τα προηγούμενα τεύχη. Το σκίτσο του Francavilla, όσο ενδιαφέρον κι αν παρουσιάζει, δεν αρκεί για να σώσει την κατάσταση.

Νομίζω πως το συγκεκριμένο τεύχος είναι το καλύτερο παράδειγμα του πώς λειτουργούν τα mainstream comics τις τελευταίες δεκαετίες, αν και πολύ αμφιβάλω για το αν οι Marvel και DC θα πιάσουν το προφανές μήνυμα: Όχι άλλα crossover events!

screen_shot_2013-10-18_at_11.14.50_amB.P.R.D.: HELL ON EARTH #112
Writer: Mike Mignola, John Arcudi
Artist: Tyler Crooks
Dark Horse

Συνεχίζοντας στο ίδιο ύφος και απαριθμώντας αγαπημένες σειρές που με απογοητεύουν, το B.P.R.D. θα ήταν κρίμα να λείψει. Έχω μεγάλη αγάπη για το σύμπαν του Mike Mignola, αλλά, τον τελευταίο καιρό, πραγματικά έχω αρχίσει να ελπίζω η σειρά να τελειώσει όσο γίνεται πιο γρήγορα.

Χρησιμοποιώντας την ίδια συνταγή με τα προηγούμενα story arcs, το “Lake Of Fire” προσφέρει ακριβώς ότι προσέφερε και κάθε ιστορία B.P.R.D., από το “Plague Of Frogs” και μετά. Ένας villain, μερικά τέρατα, προοικονομία μιας Αποκάλυψης που όλο ακούμε αλλά ποτέ δεν βλέπουμε και αναμάσημα των ίδιων ιδεών που ο Mignola εισήγαγε στα πρώτα τεύχη του HELLBOY, στα 90s. Α, και επιστρέφει η Liz. Ουάου.

Στα θετικά, η εικονογράφηση, που εδώ και καμιά δεκαπενταριά τεύχη γίνεται από τον Tyler Crooks, αποτελεί σαφή βελτίωση από την μετριότητα του Guy Davis.

forever-evil-03FOREVER EVIL #3
Writer: Geoff Johns
Artist: David Finch
DC Comics

Η ιδιαιτερότητα που παρουσιάζει το FOREVER EVIL, είναι πως, ενώ σε καμία περίπτωση δεν είναι ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί εκεί έξω, απέχει πολύ από το χειρότερο.

Το τρίτο τεύχος κινείται στα ίδια περίπου επίπεδα με τα προηγούμενα, καθώς η κατάκτηση του κόσμου μας από το Crime Syndicate συνεχίζεται και ο Johns μας δίνει μια σύντομη ματιά στη μοίρα των, μέχρι στιγμής εξαφανισμένων, υπερηρώων. Βλέπουμε ακόμη τον Lex Luthor, ο οποίος αποφάσισε ότι παραείναι cool για να καταντήσει υπηρέτης του Syndicate και ετοιμάζει την αντεπίθεσή του.

Κοινώς, ναι μεν το FOREVER EVIL δεν προσφέρει κάτι ιδιαίτερο από άποψη σεναρίου ή εικονογράφησης, είναι ωστόσο αξιοπρεπές.

Με εντυπωσίασε αρκετά ο εσωτερικός μονόλογος του Luthor για το πώς οι άνθρωποι εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε ήρωες όπως ο Superman, αντί να βασιστούν στις δυνάμεις τους. Εντάξει, δεν μιλάμε και για πρωτοφανές φιλοσοφικό βάθος, απλά δεν το περίμενα.

sixth-gun-35THE SIXTH GUN #35
Writer: Cullen Bunn
Artist: Brian Hurtt
Oni Press

Ο Cullen Bunn μου απέδειξε, για άλλη μια φορά, ότι δεν θα με απογοητεύσει ποτέ. Πέρα από την πλάκα, πάντως, είναι εντυπωσιακό το πώς, παρά τις συνεχείς εξελίξεις και τους νέους χαρακτήρες που κατά καιρούς εμφανίζονται στη σειρά, το SIXTH GUN καταφέρνει να σε πείσει ότι όλοι τους έχουν λόγο που βρίσκονται εκεί, πέρα από το να γεμίσουν σελίδες, και ότι η συνέχεια της ιστορίας είναι προκαθορισμένη, χωρίς ο Bunn να προχωράει στα τυφλά.

Το συγκεκριμένο τεύχος είναι το έκτο και τελευταίο του “Ghost Dance” story arc, όπου μαθαίνουμε με σιγουριά πλέον τις δυνάμεις του όπλου της Becky, παρακολουθούμε μια μάχη μεταξύ των πρωταγωνιστών και των ινδιάνων Skinwalkers, και η πλοκή παίρνει πια το δρόμο για το αποκορύφωμά της.

indexAVATAR – THE LAST AIRBENDER: THE SEARCH #1-2
Writer: Gene Luen Yang
Artist: Gurihiru Studios
Dark Horse

Το συγκεκριμένο comic δεν είναι ακριβώς πρόσφατο, αλλά η σειρά θεωρείται ακόμη τρέχουσα, με το τελευταίο μέρος της να κυκλοφορεί μέσα στο μήνα. Περιληπτικά, το THE SEARCH συνεχίζει την ιστορία του AVATAR από εκεί που μας άφησε το THE PROMISE (που, με την σειρά του, ξεκινά στο τέλος της animated σειράς). Ο Aang έρχεται αντιμέτωπος με τα προβλήματα της εύθραυστης ειρήνης ανάμεσα στα Τέσσερα Έθνη, με μια σειρά γεγονότων που, λογικά, θα οδηγήσουν στην ίδρυση της Republic City, του Legend of Korra, ενώ παράλληλα μαθαίνουμε την ιστορία της μητέρας του Zuko.

Η εικονογράφηση αποδίδει πιστά το ύφος της σειράς. Στο θέμα των διαλόγων, η αλήθεια είναι πως περίμενα λίγο καλύτερη δουλειά αλλά, μιας και το THE SEARCH απευθύνεται κυρίως σε παιδικό κοινό, προτίθεμαι να κάνω τα στραβά μάτια.

Για τους fans της σειράς, όχι απλά συνιστάται, αλλά σχεδόν επιβάλλεται.