ALEX + ADA #1

Writers: Jonathan Luna, Sarah Vaughnalexada
Artist: Jonathan Luna
Image Comics

Πολλές φορές, έχετε αναρωτηθεί – και εγώ μαζί σας – πώς θα είναι ο κόσμος μας στο μακρινό μέλλον. Πόσο εξελιγμένη θα είναι η τεχνολογία; Θα υπάρχει τεχνητή νοημοσύνη; Και αν υπάρχει, μήπως υπάρχει περίπτωση να στραφεί με αρνητικές διαθέσεις προς το ανθρώπινο ον; Για να μη μείνετε με την απορία, η τηλεόραση, ο κινηματογράφος, η λογοτεχνία και τα comics, έχουν δώσει πολλά εναλλακτικά σενάρια για να σταματήσετε να κουράζετε τον εγκέφαλό σας. Σενάρια που ίσως και να προέρχονται από την κρυστάλλινη σφαίρα στο κάτω ντουλάπι.

Όπως και να έχει, πάντως, ο καθένας έχει τη δική του εκδοχή για το μέλλον, που όμως, στο τέλος, δεν διαφέρουν και πολύ μεταξύ τους. Έτσι γίνεται και στο ALEX + ADA, τον ολοκαίνουριο τίτλο της Image. alexada4Προγραμματισμένες ηλεκτρικές συσκευές και ρομπότ, έτοιμες να υπηρετήσουν το ανθρώπινο είδος, σε όλες τις φάσεις της ημέρας και ζωής του, και όχι μόνο. Ειδική συσκευή μπορεί να τοποθετηθεί στον εγκέφαλο σας και έτσι ελέγχετε τα πάντα γύρω σας, χωρίς καν να μιλήσετε. Αυτός είναι και ο κύριος τρόπος με τον οποίο εξελίσσεται η ιστορία μας, μέσα από το μυαλό του Alex.

Δεν είναι, όμως, ο μόνος τρόπος που επικοινωνεί, καθώς ακόμη υπάρχουν άνθρωποι. Τέλος πάντων, ο Alex έχει τα γενέθλιά του και η καλή γιαγιά του τον παίρνει για τα χρόνια πολλά. Παρεμπιπτόντως, δεν είναι απλή γιαγιά. Εκτός από κόκκινα μαλλιά, έχει και εραστή, ο οποίος δείχνει κατά πολύ νεότερός της και είναι ανδροειδές. (Τί άλλο θα μπορούσε να ήταν;) Πολύ cool γιαγιά, παρ’ όλα αυτά. Μιας και είναι τα γενέθλιά του, ο Alex είπε να ξεφύγει από την καθημερινή ρουτίνα (πραγματικά ρουτίνα, όμως) και πηγαίνει στο πάρτι προς τιμή του. Ωραία ατμόσφαιρα, αλλά σαν ξενέρωτος που φαίνεται να είναι, φεύγει πριν από όλους και πάει σπίτι.alexada1

Εκεί, όμως, τον περιμένει ένα μεγάλο δώρο. Ένα δώρο από την πολυαγαπημένη γιαγιά. Μαντέψτε τι είναι!

Ο Jonathan Luna και η Sarah Vaughn δεν γράφουν μόνο αυτά τα πολύ ενδιαφέροντα, αλλά προς το παρόν ήρεμα, γεγονότα. Κάνουν και μία αναφορά σε εξέγερση ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη. Σιγά, δηλαδή, μη δεν εμφανιζόταν στο προσκήνιο, με κάποιον τρόπο, το “man vs. machine”. Πολύ καλό και ευφάνταστο σενάριο, πάντως, οπότε συγχαρητήρια για την εφευρετικότητα. Από άποψη σχεδίου, υπάρχει πολύ λεπτομέρεια, ειδικά στα κομμάτια της ιστορίας που ασχολούνται με την τεχνολογία.

Όπως είπα στην αρχή, έχουμε ακόμη μία ιστορία που μας παρουσιάζει το πολύ εξελιγμένο μέλλον. Αυτή τη φορά, όμως, θα το δούμε από μία άλλη οπτική γωνία και (τουλάχιστον, για την ώρα) χωρίς να μας μισούν οι μηχανές. Βασικά, μας μίσησαν λίγο. Απολαύστε!