STAR MAGE #1

Writer: JC De La Torrestarmage
Artist: Ray Dillon
IDW Publishing

Το STAR MAGE το είχα κάμποσο καιρό στο αρχείο μου και δεν ξέρω γιατί δεν είχα νωρίτερα μιλήσει για αυτό – πέρασε πάνω-κάτω ένας μήνας μέχρι να έρθει η ώρα του. Όχι πως είναι και η επιτυχία που θα σπάσει τις ταμειακές μηχανές στο κοντινότερο σε εσάς comic shop, αλλά έχει αρκετό ενδιαφέρον. Και αυτό το κατάλαβα, αφού το άνοιξα και το διάβασα.

Γενικά, τουλάχιστον τώρα, μπλέκονται οι χρονικές περιόδους μεταξύ τους. Περνάμε από το παρόν στο παρελθόν με την ταχύτητα του φωτός. Είναι απαραίτητο να κινούμαστε με την ταχύτητα του φωτός, εφόσον θα κινηθούμε στο αχανές και ανεξερεύνητο σύμπαν. Γιατί η υπόθεση μυρίζει από μακριά εξωγήινους. Ο πρωταγωνιστής, κοροϊδευτικά AstroNeek, κανονικά Darien Connors, έχει πατέρα αστροναύτη και μητέρα άγνωστη. Έχει χάσει τη μητέρα του μικρός και τον πατέρα του μεγάλος. Και αυτό δεν τον βοηθάει καθόλου στο bullying που δέχεται καθημερινώς στο σχολείο.

Και  τη στιγμή που το παιδί δεν αντέχει άλλο την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, αποφασίζει να πατήσει πόδι και αποκτάμε μία δόση μαγείας. Και starmage3καθώς ελευθερώνεται, μέσα στον πανικό και στον φόβο του – μη φάει και άλλο ξύλο – τρέχει στο διπλανό δάσος/άλσος (που αλλού θα έτρεχε;!) και εξαφανίζεται, πάλι ως δια μαγείας. Alien abduction! Μακάρι, όμως, να ήταν μόνο αυτό. Η εξαφάνισή του αυτή δεν είναι κάτι το ατυχές, διότι ο Darien είναι γιος ενός πολύ ισχυρού Star Mage, το οποίο, από ό,τι κατάλαβα, είναι μία μείξη μάγου, σαμάνου και νεκρομάντη. Οπότε, εννοείται πως το παιδί είναι ο διάδοχος και αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό πρόσωπο. Συν τις πιθανές πανίσχυρες δυνάμεις που λογικά θα αποκτήσει. Ας ελπίσουμε να μη βγει λουκουμάς!

Παρέλειψα, άθελά μου, να σημειώσω πως οι εξωγήινοι εμφανίζονται ανθρωπόμορφοι και αποκαλούν το μέρος τους ή το είδος τους – αυτό δεν το έπιασα καλά – Eridu. Ίσως και να είναι άνθρωποι σε έναν πλανήτη ακριβή κόπια του δικού μας, με μαγικές δυνάμεις και cool διαστημόπλοια. Ωραία θα ήταν να ήμασταν εκεί.

Τέλος πάντων, ας αφήσουμε το ποιόν και ας πάμε στα τεχνικά. Σας ζαλίζω μόνο και μόνο επειδή το σχέδιο εμφανιζόταν αρκετά ζωντανό. Ήταν και προσεγμένο με καθαρές γραμμές. Έφερνε στη ζωή την ήρεμη αφήγηση της ιστορίας. Πλούσιο το κείμενο ανάμεσα στις σελίδες. Με έπεισε να περιμένω την συνέχεια. Στην τελική, αν σας αρέσει να βλέπετε τον φανταστικό κόσμο των άστρων και των πλανητών, διαβάστε το!